UŠTEDI ENERGIJU
January 7, 2021

OBAVIJEST - online radionica PROSEU projekta

PROSEU projekt, od 2. do 4. veljače, pridružite se na finalnoj online radionici , kada će biti podijeljena ključna znanja potrebna za podršku ljudima ili zajednicama u proizvodnji i potrošnji vlastite zelene energije.

Popunite prijavnicu kako bi mogli sudjelovati na online radionici.

PROSEU je istraživački projekt koji financira EU, a okuplja jedanaest projektnih partnera iz sedam europskih zemalja (sveučilišta, istraživački instituti i konzultantske tvrtke, nevladine i neprofitne organizacije). Cilj mu je omogućiti uključivanje fenomena potrošača obnovljive energije (RE) u Europsku energetsku uniju. Potrošači su aktivni korisnici energije koji i proizvode i troše energiju iz obnovljivih izvora.

Prvi dan konferencije posvećen je dijeljenju inspiracija i činjenica koje je potrebno znati za podršku prosumerima. Kroz teme kao što su “Making it work”, ”Viable business models” i “Setting up of policies”, eksperti iz Portugala, Njemačke, Velike Britanije, Italije, itd. pridružit će se Europskoj komisiji i projektnom timu PROSEU-a u diskusiji.

Drugi dan konferencije daje priliku stručnjacima za detaljniju diskusiju tehničkih, socijalnih i ekonomskih aspekata prosumera, dok treći dan donosi raspravu o ulozi prosumera u postizanju klimatskih ciljeva EU do 2050. Eko-zona Balkan Green Energy News Obnovljivi izvori energije Hrvatske.

Saznajte više na poveznici.

 

__________

Izvor: Facebook stranica HET - Hrvatska energetska tranzicija

Naslovna fotografija: pixabay.com

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram