Na trajektu Ilovik koji plovi s Cresa prema Rijeci u subotu u gluho doba noći rođen je mali Marko. Mamu i dijete prevezli su u KBC Rijeka i oboje su dobro.

Hitnu su zvali nešto iza dva sata. Rodilja je imala trudove. Doktorica Mirna Knežević iz Hitne na Cresu odmah je zvala helikopter kako bi ženu prebacili na Krk, no on nije mogao doći. Iz Hitne su potom pozvali radnike na trajektu koji su upalili motore da ih zagriju dok su stigli s rodiljom.

– Oko tri sata bili smo na trajektu Ilovik i plovili prema Rijeci. Bilo je gluho doba noći i nitko, osim kapetana i djelatnika Jadrolinije, nije bio na trajektu. A onda se rodio dječak – priča dr. Mirna Knežević iz Hitne na Cresu. Ona je s medicinskom sestrom Mirelom Ilišin i vozačem Adrijanom Šušić u subotu, malo iza 3 sata, porodila hrabru rodilju.
.

Porod protekao bez komplikacija

– Sve je bilo bez problema i mislili smo da ćemo na vrijeme stići do bolnice. No bebač je imao druge planove. Malo nakon što smo trajektom napustili pristanište krenuli su trudovi. Mama je bila hrabra, slušala je upute i negdje na pola kanala, u kolima Hitne pomoći rodio se i proplakao zdrav dječačić Marko – prepričava liječnica. Porod je trajao svega desetak minuta. Mamu i dijete prevezli su u KBC Rijeka i oboje su dobro. Njoj je kao liječnici to prvi porod na trajektu, iako ih je imala poprilično na drugim terenima, rekla je liječnica za 24 sata.

__________
Izvor: dalmacijadanas.hr
Fotografija: arhiva Pokreta Otoka