UŠTEDI ENERGIJU
October 12, 2022

PRVIĆ - Kreativni dani Fausta Vrančića

Najveći broj ikad organiziranih i spontanih posjetitelja na festivalu Kreativni dani Fausta Vrančića na otoku Prviću

Više od 200 učenika i vrtićanaca u petak je posjetilo Kreativne dane Fausta Vrančića, a neobavezna subota je zabavnim i poučnim programom počastila brojne obitelji s djecom iz Vodica i Šibenika - prenosi infovodice.com

 

Kreativni dani na Prviću

“Konačno nešto i za odrasle”, uzviknula je jedna dama za stolom na kojem se mijesila glina i oblikovala keramika uz stručno vodstvo Martine Franić iz Šepurine. A sadržaja za odrasle nije manjkalo. Zlatka Rodin o rakiti, a dr.sc. Damir Viličić isto, samo pod drugim nazivom, podučili su okupljene o važnosti pošumljavanja hrastom crnikom, autohtonim drvećem Dalmacije. “Gdje bor nikne, tu više ništa ne raste”, poručuju, kao i da bi se manje morali bojati šumskih požara, počnemo li odmah saditi hrastove, makar i na rubovima svojih maslinika i vinograda.

Požara na Prviću taj vikend, od 7. do 9. listopada, nije bilo, ali je otok ponovno gorio. Gorio i orio povodom 10. jubilarnog izdanja fastivala Kreativnih dana Fausta Vrančića.

“Za dolore i magarca” predstava je koja je oduševila odrasle u petak a u izvedbi amaterske dramske sekcije “Krešimirov grad”. U nedjelju su u predstavi uživala djeca, Virko sa svojim “Vukom i tri praščića” ni ovu godinu nije uspavao publiku.

 

__________
Izvor: infovodice.com
Naslovna fotografija: Dinko Zima

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram