Već dvadesetak godina teren za vaterpolo u Prvić Luci, postavljen uz tzv. Staninu rivu, ove godine osnovan je vaterpolski klub Prvić

Već dvadesetak godina teren za vaterpolo u Prvić Luci, postavljen uz tzv. Staninu rivu, služi svojoj svrsi. Održavao se tu godinama turnir “Bodulskih pripretavanja”, igrale se prijateljske međuotočne utakmice, a kad ne bi bilo ništa organizirano, uvijek je netko pucao na gol – prenosi sibenik.in

 

Od ovog ljeta postoji i službeni klub, vaterpolski klub “Prvić”

Predsjednik kluba je Miro Antić, vaterpolski entuzijast iz Prvić Šepurine, koji je i trener. Potpredsjednik je Lučanin Elvis Juric, a članovi Uprave su još i Željko Cvitković i Dario Zanze. Sa stručne strane, pomoć, savjete i sve što treba pružaju još Ivan Šantić i Jure Marelja, još jedan Lučanin, nekadašnji vaterpolist, a danas trener Solarisa i pomoćni trener Ivice Tucka u hrvatskoj reprezentaciji.

– Stavio sam oglas na Fejsu i polijepio pozive po mistu. Javilo mi se desetak dice, međutim na prvi trening ih je došlo 25, a dan poslije više od trideset. Dica su oduševljena. Zamislili smo da treninge imamo svaki drugi dan, međutim dice žele svaki dan – kaže nam potpredsjednik Elvis Juric.

Treninzi su, dakle, svakog dana u 18 sati.

– Roditelji su također prezadovoljni. Ako ništa drugo, odvojili smo im dicu od kompjutora i mobitela – kaže Juric.

Naravno, traže se i donacije. Klub je dobio lopte i kapice, a svaka pomoć u vodi, sokovima i sličnom je dobrodošla. Luka Mažibrada koji u Prvić Luci prodaje voće, svakog dana donira jednu lubenicu. Uključuju se i drugi ljudi s otoka.

Također, postoje planovi za seniorsku momčad i nastupanje u Trećoj vaterpolskoj ligi. Za to će trebati nešto više od vode i lubenice, financijska konstrukcija se tek slaže.

 

__________
Izvor: sibenik.in
Naslovna fotografija: Unsplash