UŠTEDI ENERGIJU
September 1, 2022

RAB - Dočekajte kraj ljeta uz Rab Jazz Fest

Dočekajte kraj ljeta na "otoku sreće" uz vrhunski glazbeni program, od 02. do 05. rujna organizira se Rab Jazz Fest

U okrilju jednog od najljepših hrvatskih otoka, u naručju grada Raba koji je već godinama u samom vrhu turističkih odredišta u nas, od 2. do 5. rujna održat će se ''Rab Jazz Festival''. Ovaj već renomirani festival kraj ljeta slavi uz velikane jazz glazbe i bogati glazbeni program - prenosi rabdanas.com

 

Sedma godina Rab Jazz Festivala

Već sedmu godinu za redom otok Rab bit će domaćin ovom iznimnom kulturnom događaju, u kojem se šum mora spaja s melodijama vrhunskih glazbenika i osvaja rapske pjace, trgove i ulice, a ove godine koncerti će se odvijati na tri prekrasne lokacije - među ostacima crkve sv. Ivana Evanđelista, u vrtu Gradske knjižnice, te na pozornici Ljetnog kina.

- „Veselim se i jedva čekam da započne ovogodišnji Rab Jazz Festival. S velikim veseljem radili smo na odabiru programa, koji je i ove godine internacionalnog karaktera. Tijekom četiri dana, posjetitelji će moći uživati u zaista raznovrsnom sadržaju od klasičnih jazz kompozicija do raznih fusiona eksperimentalnog jazza i bluesa. Zaista jedva čekam da Rab živi glazbu ta četiri dana i da se na trgovima u gradu Rabu šire zvuci vrhunskih jazz izvedbi naših ovogodišnjih gostiju“ - izjavio je Bruno Mičetić, umjetnički direktor Rab Jazz Festa, uoči njegovog sedmog izdanja.

 

Koncerti počinju svake večeri u 20 sati, a u programu se nalazi ponešto za svakoga

Ovogodišnji Rab jazz festival otvara Simone Gubbiotti, profesionalni jazz glazbenik koji nam dolazi iz Italije i koji će sa svojim triom promovirati nedavno objavljen album “Underdogs”. Nakon njega nastupa Doka Z Kaitner sa svojim fusion triom, hrvatski gitarist koji godinama surađuje sa svjetski etabliranim glazbenicima kao što su: Jon Lord, Ian Paice, Roger Glover, Bruce Dickinson, Voices of Rainbow te Concerto For Grooup and Orchestra.

Subotnja večer počinje nastupom vrsnog trubača Roberta Mikuljana i njegovog Quinteta koji će promovirati svoj album “Internal Walk”. Nakon njega nastupa Quartet Pavle Jovanovića, koji svira originalnu glazbu ukorijenjenu u jazzu s raznim utjecajima, od free jazza pa sve do metala.

U nedjelju će večer otvoriti Branko Bogunović Pif, legendarni zagrebački gitarist koji je ostavio neizbrisiv trag s mnogim ostvarenim suradnjama u povijesti glazbene scene ovih područja te koji već godinama njeguje finger style, a na festivalu će promovirati svoje originalne skladbe. Istu večer će nastupati i poznati riječki nagrađivani klavirski virtuoz Zvjezdan Ružić. Zvjezdan će predstaviti svoj projekt “Pianotron” i promovirat će svoj posljednji album “Inspiration”.

Zadnji dan festivala nastupit će slovenski pijanist svjetskog glasa koji u svojoj karijeri ima impozantne suradnje, pijanistički virtuoz Renato Chicco sa svojim triom te Jazz Orkestar Hrvatske Ratio Televizije s Brunom Mičetićem kao gostom solistom.

Ovogodišnji koncerti održavaju se u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rab uz pokroviteljstvo Grada Raba te HUZIP-a, EURO UNIT i YAMAHA MUSIC EUROPE.

 

__________
Izvor: rabdanas.com
Naslovna fotografija: Unsplash

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram