UŠTEDI ENERGIJU
August 19, 2021

RAB - Dokumentarni film „Projekt Kartel“

Prikazivanjem dokumentarnog filma „Projekt Kartel“ započinje treće izdanje Rab Film Festivala

.

Festival u petak otvara u 20,00 sati dokumentarni film „Projekt Kartel“, o dramatičnim sudbinama meksičkih novinara koji rade priče o narko-kartelima, pri čemu nerijetko izgube i svoj život.

Dan prije početka trećeg izdanja Rab Film Festivala, direktor RAFF-a Robert Tomić Zuber i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Rab Katarina Ribarić na konferenciji za medije ispričali su najnovije detalje o tome kako će se odvijati festival pod epidemiološkim mjerama.

Na sve programe RAFF-a moći će se ući isključivo uz predočenje važećih Covid potvrda, ili potvrdama o preboljenju odnosno negativnim PCR ili antigenskim testovima.

Kako bi se zainteresiranima olakšao dolazak, RAFF je u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko goranske županije, HZJZ-om i Ministarstvom zdravstva omogućio besplatno testiranje za sve goste festivala, naglasio je Tomić Zuber.

Ono će se moći obaviti ispred gornjeg glavnog ulaza u Dom zdravlja Rab, na adresi Palit 143a, besplatno za one koji su kupili ulaznicu za bilo koji program RAFF-a u petak, subotu i nedjelju.

od 8,00 do 12 sati – testiranje i cijepljenje (na raspolaganju je cjepivo Johnson&Johnson – ordinira se u samo jednoj dozi)
od 17,00 do 19,00 sati – samo testiranje

Za testiranje i cijepljenje u ovim terminima nije potrebna prethodna najava.

 

Zuber je još jednom ponovio filmski program, u kojem se svakako ističe jedan od do sad najuspješnijih hrvatskih filmova, „Murina“, redateljice Antonete Alamat Kusijanović, koji je osvojio Zlatnu kameru za najbolji debitanski film na festivalu u Cannesu. Film se prikazuje u subotu, u Ljetnom kinu, a već sad se traži ulaznica više.

Dodatno, nakon „Murine“ na istom mjestu koncert će održati regionalna glazbena legenda Zoran Predin. Nije to „bez veze“, kako bi se u narodu reklo, jer Predin je upravo u „Murini“ ostvario i jednu manju sporednu ulogu.

 

"Projekt Kartel" otvara RAFF

Festival pak sutra (u petak) otvara u 20,00 sati dokumentarni film „Projekt Kartel“, o dramatičnim sudbinama meksičkih novinara koji rade priče o narko-kartelima, pri čemu nerijetko izgube i svoj život. Nakon njega i koncert Nine Fiamenco. U konkurenciji za najbolji film festivala je šest filmova – tri dokumentarna i tri igrana – a osim ova dva navedena, publika će moći vidjeti i igrane filmove „Egzil“ i „Lihvar“, te dokumentarne „Žicu“ i „Prava cijena online poslova“.

 

Festival u nedjelju zatvara danski film izvan konkurencije, no veliki europski hit – „Jahači pravde“. On će biti prikazan u Seaplex Kaich programu – u Uvali I. Padova, a moći će se gledati sa rive i usidrenih brodova. Taj program je besplatan za gledatelje, no – nepomenula je ravnateljica POU Rab Katarina Ribarić, broj mjesta je ograničen i u dva broda i na rivi, pa preporuča da se na vrijeme dođe na ulaze u brodove i rivu. Sve detalje RAFF objavljuje na svojim mrežnim stranicama i FB stranicama.

 

 

___________
Izvor: rabdanas.com
Naslovna fotografija: Pixabay.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram