UŠTEDI ENERGIJU
December 5, 2018

Otok Rab postao prvi "Europski otok sporta 2019"

U utorak, 4. prosinca 2018. godine Gradu Rabu je u Europskom parlamentu u Bruxellesu svečano uručeno priznanje prvog „Europskog otoka sporta 2019“.

Predsjednik Federacije europskih sportskih prijestolnica i gradova (ACES Europe) Gian Francesco Lupatelli dodijelio je priznanja u pojedinačnim kategorijama zasluženim dobitnicima, među kojima su se, pored Grada Raba, iz Hrvatske našli i Gradovi Sisak i Prelog, dok je prijestolnicom sporta za 2019. godinu proglašena Budimpešta.
.

Rabljani u Europi

Delegacija Grada Raba, predvođena gradonačelnikom Grada Raba Nikolom Grgurićem predstavljala je cijeli otok među visokim predstavnicima Europske komisije, Europskog parlamenta i ACES Europe, predstavnicima nagrađenih gradova, te medija iz čitave Europe.

„Ponosan sam i sretan što je titula prvog Europskog otoka sporta 2019 pripala Gradu Rabu, našem malom mediteranskom raju, koji se osim 130 godina dugom tradicijom organiziranog bavljenja turizmom može pohvaliti i gotovo jednako dugom sportskom tradicijom. Sport je dio našeg identiteta, stil života, a ovo priznanje samo je potvrda sportske osviještenosti, aktivnosti i uspjeha grada i otoka Raba, te poticaj za daljnji napredak", komentirao je gradonačelnik Grgurić i zahvalio udruženju ACES Europe, njenom predsjedniku i članovima komisije.
.

Gradonačelnik se posebno zahvalio svojim otočanima

"Posebno bih zahvalio svojim sumještanima, bez kojih ova titula ne bi bila moguća, svim generacijama naših sportaša i njihovim trenerima koji zajedničkom upornošću i strašću prema sportu prkose svim preprekama i izazovima te postižu izvanredne rezultate, zbog kojih je svako ulaganje u sport opravdano. Iznova su potvrdili organiziranost i ujedinjenost u zajedničkom cilju – a to je zdravo i aktivno odrastanje i život na sretnom i zdravom otoku, prepoznatljivom ne samo po četiri zvonika, Rabskoj fjeri ili Rapskoj torti, već i po sportskoj ponudi i tradiciji! Ulaganje u sport ulaganje je u mlade, odnosno u budućnost. S ponosom ćemo nositi stečene oznake, te ćemo ih nastojati opravdati u društvu europske sportske elite."

Čestitke i od nas!

____________
Izvor: rabdanas.com
Fotografija: Pixabay

 

 

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram