UŠTEDI ENERGIJU
November 23, 2022

RAB - Film „Rab island The another side full of experience“ zavrijedio „Posebno priznanje“

Filmu Sanjina Badurine s otoka Raba dodijeljeno Posebno priznanje 29. Međunarodnog festivala INTERSTAS u Solinu

U petak, 11. studenoga 2022., u Solinu je održan 29. po redu međunarodni festival turizma – INETRSTAS, a svečanost dodijele nagrada odvijala se u hotelu „President“ - prenosi rabdanas.com

 

Međunarodni festival turizma – INETRSTAS

Nagrade su dodjeljivane u više kategorija pa je tako Povelja FEST-ANTONIO CONTE, zlatni INTERSTAS, pripala Turističkoj zajednici grada Kaštela za njezin projekt „Biblijski vrt Stomorija“.

Nas je, međutim, posebno zanimala dodjela nagrada u sklopu Međunarodnog festivala turističkog filma na koji se ove godine prijavilo 397 turističko-promotivnih filmova i videa iz 143 zemlje svijeta (od kojih 36 iz Hrvatske).

Grand prix festivala ove je godine osvojio turističko-promotivni film „Istanbul is the new cool“, nacionalne turističko-promotivne i razvojne agencije iz Turske.

 

Posebno priznanje filmu s Raba

U festivalskoj konkurenciji našao se i višestruko nagrađivani rapski producent, redatelj i snimatelj Sanjin Badurina koji je sa svojim autorskim filmom „Rab island The another side full of experience“, zavrijedio „Posebno priznanje“ ovogodišnjeg izdanja festivala.

Sanjinu je ovo treći put da na svoj Rab donosi nagradu s Međunarodnog festivala turističkog filma u Solinu. Prethodne dvije nagrade dobio je za filmove „RABSKA FJERA“ i „JOY OF RAB“ kojima je uvelike pridonio turističkoj promociji otoka Raba diljem svijeta.

Međunarodni žiri festivala u Solinu ove je godine nagradio ukupno 35 autora, producenata iz 14 zemalja svijeta, dodijelivši 26 priznanja i 9 diploma od toga 6 glavnih nagrada iz svijeta i 3 iz Hrvatske.

Jedan od članova žirija je i Šime Strikoman, snimatelj i proslavljeni autor mnogih milenijskih fotografija, zahvalio je na kraju svima koji su stigli na festival, te posebno onima koji su osvojili nagrade za svoje autorske filmove.

Budućnost INTERSTAS festivala zasigurno će donijeti brojne nove autorske projekte i nove uspješne filmove, a mi smo uvjereni da će se među njima ponovno naći i filmovi rapske tematike, neumornog filmskog entuzijasta, Sanjina Badurine, koji vlastitim trudom i zalaganjem već godinama publici diljem svjetskih festivala kroz sliku i ton donosi priče o ljepotama i posebnostima svojega otoka.

 

__________
Izvor: rabdanas.com
Naslovna fotografija: Pixabay

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram