UŠTEDI ENERGIJU
May 30, 2017

RAB: Kajakašice i kajakaši zavladali Uvalom sv. Eufemije

Prštalo je sve ovaj vikend mladošću, bojama i energijom na prvoj ovogodišnjoj utrci Kupa Republike Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama za mlađe kadete, kadete i mlađe juniore koju rapski sportski ponos Kajak klub "Rab 83" po treći puta za redom besprijekorno organizira na vjerojatno najljepšoj regatnoj stazi u Uvali Sv. Eufemije u Palitu […]

Prštalo je sve ovaj vikend mladošću, bojama i energijom na prvoj ovogodišnjoj utrci Kupa Republike Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama za mlađe kadete, kadete i mlađe juniore koju rapski sportski ponos Kajak klub "Rab 83" po treći puta za redom besprijekorno organizira na vjerojatno najljepšoj regatnoj stazi u Uvali Sv. Eufemije u Palitu na otoku Rabu. Preostale tri utrke za Kup RH do kraja sezone održat će se, dvije u Zagrebu i jedna u Slavonskom Brodu.

I doista, startom u 9:00 sati, 118 kajakašica i kajakaša iz čak 9 hrvatskih klubova, „ukrstilo“ je svoja vesla i krenulo u borbu za odličja.

Vrijeme im je bilo naklonjeno, sunčano, pravo ljetno, uvijeti idealni. I dok je more mamilo na kupanje, pogled na rapska četiri zvonika okupana u prijepodnevnom suncu bio je već sam po sebi nagrada svima i prije nego li je startala prva utrka.

Od posebnih gostiju koji su jučer popratili čak 24 utrke valja izdvojiti; Marka Ćurkovića, predsjednika Izvršnog odbora Kajakaškog saveza Hrvatske, Vinka Mijočevića, glavnog trenera hrvatske mirnovodaške reprezentacije, kao i – makar se na ovom natjecanju nalazio u ulozi službenog spasioca – Nikolu Grgurića, gradonačelnika Raba (u zabavnom tonu, gradonačelniku Grguriću, njegovom sinu Jakovu i Ivi Kurelić na kraju natjecanja pripala je titula "najspasioca").

Prilikom dodijele medalja, kojom je pred prostorijom Kajak kluba Rab 83 moderirala trenerica Sanja Grozdanić, rapska kajakaška legenda, trener i osnivač Kluba Ljubo Pičuljan lijepom je gestom u počast 20 godina izvanrednih sportskih i prijateljskih veza s Kajak klubom „Mračaj“ iz Runovića, njihovom predstavnku Željku Buljanu uručio pod staklom uokvirene fotografije zajedničkog druženja dvaju klubova kroz proteklih dva desetljeća.

Također, ovom je prigodom odano priznanje i tajnici Kluba i državnoj kajakaškoj sutkinji Josipi Rubinić za dvadesetgodišnji ustrajni rad u rapskom Kajak klubu „Rab 83“.

Kako je natjecanje rezultatski prošlo pročitajte sami, a naše smo izvrsne rapske kajakaške "medaljaše" posebno izdvojili. Čestitke svim natjecateljima, vodstvima klubova i kajakaškim trenerima, te posebno organizacijskom timu Kajak kluba "Rab 83" - i na postignutim rezultatima, i na još jednom sjajno obavljenom organizacijskom zadatku.

Detaljne razultate utrka pogledajte na portalu RAB DANAS.

Foto: Hrvoje i Ivica Hodak

Article written by Pokret otoka
Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Subscription
Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram