RAB – Projekt Rab Archaeological Traces

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 31.05.2021. - Vrijeme čitanja: 1min

U sklopu projekta Rab Archaeological (T)races od 14. do 17. lipnja održavat će se besplatna edukacija za turističke, planinske i bike vodiče koji djeluju na području otoka Raba, ali i za sve zainteresirane turističke i kulturne djelatnike (informatori, recepcioneri…)

.

Projektom Rab Archaeological (T)races uređene su tri poučne pješačke i biciklističke staze ukupne duljine 40 km na kojima je na 33 lokacije prezentirana arheološka, sakralna i etno baština skrivena u netaknutim krajolicima.

Izrađena je interaktivna mobilna aplikacija koja može poslužiti za individualno istraživanje otoka ili kao pripomoć prilikom organiziranih vodstva.

Edukaciju će voditi arheolozi dr. sc. Ana Konestra s Instituta za arheologiju te Ranko Starac, kustos Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka.

Zainteresirani se mogu prijaviti do 10. lipnja 2021. putem broja 099/814-0712 ili e-pošte czk@lopar.com.

Broj sudionika je ograničen, a prednost imaju licencirani vodiči. O svim pojedinostima vezano za održavanje edukacije, prijavljeni će naknadno biti obaviješteni.

Iz Centra za kulturu Lopar napominju da je riječ je o dodatnoj edukaciji koja ne nadomješta licence potrebne za vođenje po stazama i lokalitetima.

 

 

__________
Izvor: glasotoka.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.