UŠTEDI ENERGIJU
August 7, 2021

RAB - Sredstva za rekonstrukciju i sanaciju luke

Dodijeljena su sredstva namijenjena izgradnji sekundarnog zaštitnog lukobrana dužine 44 metra, te za rekonstrukciju 400 metara obale od novog lukobrana do trga Varoš

.

 

Riječ je o nastavku investicijskog ciklusa za rekonstrukciju lučke infrastrukture i jednu od najprometnijih i najvažnijih luka na otoku. Zahvatom će se umanjiti utjecaj juga i valova na akvatorij luke. Zaštiti će se povijesnu jezgru grada od plavljenja mora, te unaprijediti maritimne uvjete.

Osigurat će se i pristajanje brodova u svim vremenskim uvjetima čime se poboljšava prometna povezanost otoka s ostalim destinacijama. Početak radova može se očekivati ove zime.

Ulaganje u razvoj i unapređenje lučke infrastrukture započeto je 2012. izradom idejnog projekta i potrebne dokumentacije sufinancirane od strane Primorsko-goranske županije.

Prva faza rekonstrukcije cjelokupne Luke Rab započela je uređenjem infrastrukture i unaprjeđenjem ribarske djelatnosti na gatu Pumpurela u vrijednost oko 20 milijuna kuna.

Sredstva za ovu, tehnološki i organizacijski zahtjevnu, rekonstrukciju i sanaciju luke Rab osigurana su u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”. Ukupna vrijednost projekta je 37,3 milijuna kuna, od kojih je 36,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

 

 

__________
Izvor: glasotoka.hr
Naslovna fotografija: Unsplash.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram