RADIONICA – Osnivanje LAG-a u ribartsvu

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 01.09.2021. - Vrijeme čitanja: 1min

U sklopu priprema za osnivanje nove Lokalne akcijske skupine u ribarstvu (FLAG), Razvojna agencija DUNEA organizira radionicu

 

Na radionici za osnivanje LAG-a u ribarstvu će se predstaviti osnovne informacije o FLAG-u, aktivnosti vezane uz formiranje novog FLAG-a, te obveze i ciljevi članstva.

Radionica će se održati u ponedjeljak, 6. rujna s početkom u 10 sati, u prostorijama Studentskog doma (Marka Marojice 2) u Dubrovniku.

Radionicu će voditi Mato Oberan, predsjednik Ceha za ribarstvo i marikulturu i voditelj FLAG-a Južni Jadran, uz prisustvo predstavnika Regionalne agencije DUNEA.

Lokalna akcijska skupina u ribarstvu (eng. Fisheries Local Action Group) FLAG je partnerstvo predstavnika gospodarskog sektora ribarstva, civilnog i javnog sektora osnovano s namjerom izrade i provedbe Lokalne razvojne strategije u ribarstvu (LRSR) svog područja i lakšeg povlačenja sredstava iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Najvažnija zadaća FLAG-a uključuje izradu i provedbu Lokalne razvojne strategije, te poticanje lokalnog stanovništva na predlaganje, izradu i provedbu razvojnih projekata.

 

 

__________
Izvor: glasotoka.hr
Naslovna fotografija: Pexels.