UŠTEDI ENERGIJU
March 17, 2021

RADIONICA - Sustavi za ponovnu uporabu u RH

Online radionica 'Sustavi za ponovnu uporabu u RH - prilike i prednosti'

 

Povodom Svjetskog dana prava potrošača, Zelena akcija poziva sve poduzetnike_ce te one poduzetničkog duha na online radionicu "Sustavi za ponovnu uporabu u RH - prilike i prednosti" koja će se održati u srijedu, 31. ožujka, od 10 do 13 sati na platformi ZOOM. Radionica se održava u sklopu kampanje.

Želite biti dio pokretačke snage za uspostavu kružnog gospodarstva utemeljenog na principu nulte stope otpada, ključnog za eliminaciju toksičnih jednokratnih plastičnih predmeta? Svojim poslovanjem želite ponuditi rješenja za ponovnu uporabu, no trebate više informacija o ekonomskoj računici, ali i ekološkoj prednosti takvih sustava? Ako je odgovor na pitanja da, ova je radionica pravo mjesto za vas!

Sve više potrošača u EU svjesno je razornog utjecaja jednokratne plastike na okoliš, klimatske promjene i ljudsko zdravlje. Uspostavljanje sustava za ponovnu uporabu potrošačima bi pružilo održivi izbor koji većini još uvijek nije dostupan niti pristupačan.

 

Jednokratna plastika - PROBLEM!

Problem s jednokratnom plastikom također je prepoznat na razini EU. Nove politike nalažu tranziciju s linearnog na kružno gospodarstvo te postupno ukidanje jednokratnih plastičnih predmeta, odnosno tranziciju na održivu alternativu. Da bi tranzicija bila uspješna, nužno je početi s razvojem alternative koja bi osim na okoliš i ljudsko zdravlje, imala pozitivan učinak na otvaranje novih, “zelenih”, radnih mjesta odnosno zanimanja budućnosti.

Radionica je prvenstveno namijenjena mladim poduzetnicima_cama, startup-ovima, voditeljima_cama restorana i kafića, organizatorima_cama događaja, ali i komunalnim poduzećima te lokalnim poduzetničkim hubovima.

Na radionici ćemo predstaviti najnovija istraživanja na temu ekonomike ponovne uporabe te ekološke analize prelaska na sustave za ponovnu uporabu u RH.

Predstavit ćemo primjere dobre prakse i putem moderirane rasprave pokušati odgovoriti na pitanja ili nedoumice vezane uz pokretanje takvih poduzetničkih inicijativa. Također ćemo detektirati konkretne izazove i/ili sustavne prepreke s kojima se poduzetnici_e suočavaju kako bismo zajedno formulirali zahtjeve prema donositeljima odluka i zajedničkim snagama zahtijevali sustavnu podršku.

Na radionici će govoriti: Marijan Galović iz Galović savjetovanja, tvrtke specijalizirane za projektiranje ekološki prihvatljivih sustava gospodarenja resursima s naročitim naglaskom na gospodarenje otpadom i energijom te izv. prof. dr. sc. Lidija Runko Luttenberger, znanstvena savjetnica na Studiju politehnike Sveučilišta u Rijeci.

 

Prijava na radionicu

Sudjelovanje na radionici je besplatno, ali broj mjesta je ograničen. Stoga požurite s prijavama i osigurajte svoje mjesto.

Prijaviti se možete na poveznici najkasnije do kraja dana 28.3.2021.

Radionica se održava u srijedu, 31. ožujka, od 10 do 13 sati na platformi ZOOM

 

 

__________

Izvor: www.zelena-akcija.hr

Naslovna fotografija:

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram