Rogoznica – Završeno uređenje obale

Objavio: Martin Tuđen - 07.07.2024. - Vrijeme čitanja: 2min

Povodom 27. obljetnice Dana Općine Rogoznica, prvog srpnja je svečano otvoren novouređeni dio obale, obuhvat 3.

Ovaj projekt obuhvatio je izgradnju novog obalnog zida. Time je dovršena i rekonstrukcija obale u Rogoznici. U sklopu radova dodatno je uređen komunalni dio luke, gdje su vezovi raspoređeni prema namjeni plovila za unutarnji promet.

Svečano otvorenje novouređenog dijela obale predvodili su državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, načelnica Općine Rogoznica Anita Živković i ravnateljica Lučke uprave Šibensko-kninske županije Jadranka Fržop. Svečanosti su prisustvovali župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić, gradonačelnik Šibenika Željko Burić te predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Šibensko-kninske županije Ivica Ledenko.

U sklopu projekta izgrađen je komunalni dio luke na zapadnom dijelu obale. To uključuje prostor od mosta do operativnog dijela luke, uključujući 150 metara novog obalnog zida.

Radove na uređenju izvela je zajednica ponuditelja HIDRORADOVI SAGENA obrt za hidroradove i usluge, Šibenik i Graditelj svratišta d.o.o., Zagreb. Nadzor je obavila tvrtka Građevinski projekt d.o.o. iz Šibenika. Ukupna investicija, u kojoj su sudjelovali Lučka uprava Šibensko-kninske županije, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te Općina Rogoznica, iznosila je više od 2,3 milijuna eura.

Osim što je Općina Rogoznica dobila reprezentativno uređeni lučki i zaobalni dio, dobila je novu cestu, zelene površine i pješačke staze. Svi radovi su završeni prema planu prije početka turističke sezone.

____________________________

Izvor: morski.hr

Naslovna fotografija: Image by parker from Pixabay