ROKOTOK – Projekt koji spaja otoke

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 27.06.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Nakon prošlogodišnje pandemijske stanke, idući tjedan starta druga faza poznatog hvalevrijednog projekta RokOtok

.

Vesela ljetna ekološko-edukativna “avantura” Domagoja Jakopovića Ribafisha, projekt koji je pokrenuo prije dvije godine, u znak sjećanja na svog najboljeg prijatelja – prerano preminulog sina Roka.

Ove godine cilj je preplivati rutu od 60-ak kilometara i spojiti 17 otoka. No za Domagoja ova godina nije bila lagana. U veljači je morao na operaciju bruha, a već u travnju “zadesila” ga je korona. Sve je to, kaže, ostavilo traga na njegovoj fizičkoj spremi, a zbog iscrpljenosti od covida-19 koju osjeća još uvijek, s treninzima je krenuo tek nedavno. No čvrsta volja i snažna želja da ostvari ono što si je zacrtao prije nekoliko godina ipak je jača od, kako kaže u šali, nakupljenog sala na trbuhu.

Projekt u drugoj od tri faze bi trebao  početi 3. srpnja u 9 sati polaskom iz Brodarice za otok Krapanj. Nakon toga pliva se do Zlarina, Prvića, Kaprija, Žirja pa do Murtera, Vrgade, Pašmana, nakon čega slijede Ugljan, Ošljak, Rivanj, Sestrunj, Zverinac, Iž, Rava, Dugi Otok i konačno Kornat. Ovogodišnja turneja trebala bi završiti 27. srpnja u 18 sati na Ugljanu.

RokOtok je projekt nastao u spomen na Roka, dječaka koji je sa svojim ocem isplanirao upoznati i obići sve hrvatske nastanjene otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj dvanaestoj godini.

Rokov otac Domagoj Jakopović, poznatiji kao Ribafish, odlučio je nastaviti avanturu i u nju uključiti drugu djecu i roditelje kako bi zajedno ostvarili njihov nikad završen životni projekt. Ideju za ovaj jedinstveni projekt kojim želi povezati sve nastanjene hrvatske otoke, njih pedeset, dobio je pišući knjigu RokOtok koju s drugim poklonima dijeli djeci tijekom predavanja na otocima.

 

 

__________
Izvor: morski.hr / RokOtok
Naslovna fotografija: Pexels.