RUKSAK PUN KULTURE – Otvoren je javni poziv za umjetnost i kulturu namijenjen vrtićima i školama

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 14.11.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Otvoren je Javni poziv Ministarstva kulture i medija za predlaganje umjetničko-edukativnih programa i/ili radionica za program ”Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi”

Ministarstvo kulture i medija objavljuje Poziv za predlaganje umjetničko-edukativnih programa i/ili radionica za Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi, nacionalni dopunski program u vrtićima te osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj za 2022. godinu.

Predloženi programi i/ili radionice trebaju pokrivati područja izvedbenih umjetnosti, vizualnu i filmsku umjetnost, književnost i kulturnu baštinu.

Rok za prijave na natječaj: do 10 prosinca 2021. godine.

Dodatne informacije dostupne su na POVEZNICI.

.
Pravo podnošenja prijava na temelju ovog Poziva imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi i udruge te pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom Natječaju iznosi 112.500.000,00 HRK, a intenzitet javne potpore je 100% iz Instrumenta Europske unije za oporavak (EURI), a visina javne potpore po korisniku iznosi 15.000,00 EUR u protuvrijednosti u kunama.

Prihvatljive aktivnosti: Ruksak (pun) kulture je umjetničko-edukativni program vezan za umjetnost i kulturu, a u hrvatskim vrtićima i školama provodit će ga stručnjaci različitih umjetničkih područja (književnici, likovni, kazališni, glazbeni, plesni, filmski i drugi umjetnici te studenti umjetničkih akademija ili drugih fakulteta koji pokrivaju predmetne djelatnosti) koje program Ruksak (pun) kulture uključuje.

__________
Izvor: lagmore249.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.