Kao što već tradicija nalaže zadnjih nekoliko godina, vrijeme je za još jedno tradicionalno Sestrunjsko lito!

Zima je bila duga (u kojoj su nakon dugog vremena održane i zimske maškare), a ljeto odavno počelo, stoga na našem otoku Udruga za zaštitu kulturne i prirodne baštine i razvoj otoka Sestrunja u suradnji s Mladeži otoka Sestrunja i Mjesnim odborom Sestrunj donosi niz aktivnosti kojima se nastoji provod na otoku u ljetnim mjesecima napraviti nezaboravnim, edukativnim i zanimljivim. Svake se godine već standardnom programu doda nešto novo kako bi program ostao i dalje zanimljiv i originalan.
.

”Sestrunjska noć”, dječje sportske igre, ali i igre za odrasle
.

Sestrunjsko lito ove godine otvaramo s nadaleko poznatom pučkom feštom “Sestrunjska noć” koja je ove godine rezervirana za subotu 27.7., naravno u samom centru mjesta, trgu Prislig. Zabavljat će nas Groovers band iz Rijeke. Samo ime na govori da spremite cipele za ples, jer njega sigurno neće nedostajati. Već standardno očekuje nas i spiza sestrunjskih meštara od kužine koji i ove godine spremaju specijalitete koji će zadovoljiti i najzahtjevnije nepce.
Sljedeći vikend, točnije petak, 02.08. nas očekuje nova aktivnost u Discu Stari dvori, a radi se o Kvizu znanja za najmlađe, te se nakon toga svi družimo ali pod posebnim dresscodeom a to su Sestrunjske majice kojih je kroz godine izašlo nekoliko verzija.
.
U subotu, 03.08. nas očekuju sad već tradicionalne Dječje sportske igre, na koje se svake godine prijavljuje sve više i više djece. Pa se tako uz nove igre i ove godine kroz zajedništvo i sport pokušava promaknuti sportski duh i zajedništvo djece.
.
Zadnji vikend Sestrunjskog lita nam donosi igre za odrasle. Sestrunjsku šulicadu u uvali Hrvatinj te nakon toga i zabavu i druženje svih prisutnih.

.
Raspored Sestrunjskog lita 2019

27.07. – Subota //  SESTRUNJSKA NOĆ 2019. (Prislig) – Grooversi band Rijeka
02.08. – Petak // Večer sestrunjskih majci – Disco Stari Dvori – Kviz znanja
03.08. – Subota // Dječje sportske igre (Prislig)
10.08. – Subota // Sestrunjska šulicada i zabava uz noćno kupanje (Hrvatinj)

Ovim putem pozivamo sve one koji nisu davno ili koji uopće nisu bili na našem otoku, da nas podsjete i uvjere se zašto oni koji dođu jednom nikad ne zaborave Sestrunj i uvijek se na njega vraćaju.  Aktivnosti programa Sestrunjskog lita 2019 financijski podupire Općina Preko kojoj ovim putem zahvaljujemo.
.

__________
Autor: Udruga mladih Estium
Naslovna fotografija: Andrina Luić / Naši školji