UŠTEDI ENERGIJU
August 4, 2022

ŠIBENIK - Besplatna “STEM škola za mlade”

Prijavi se na besplatnu “STEM školu za mlade” koja će se održati od 27. do 30. rujna 2022. u Šibeniku

Pozivamo mlade i studente studijskih programa u STEM područjima visokih učilišta u Hrvatskoj da iskoriste jedinstvenu priliku i prijave se na besplatnu “STEM školu za mlade” koja će se od 27. do 30. rujna 2022. održati u prostoru Kampusa na šibenskoj Tvrđavi sv. Ivana - prenosi odraz.hr

Polaznici ljetne škole imat će priliku baviti se temama kao što su STEM/STEAM, programiranje, robotika, makerspace, design thinking, klimatske promjene i sl. Ljetnu školu organizira ODRAZ u suradnji s partnerima u sklopu projekta “STEM za održivu budućnost”.

Rok za prijavu: 5. rujna 2022.

 

Cilj ljetne škole

Pružiti mladima (studentima) mogućnost izvaninstitucionalne edukacije i sudjelovanja u interaktivnim radionicama uz pomoć i vodstvo mentora.

Mladima će se približiti teme ljetne škole sa svrhom stjecanja novih znanja i praktičnog rada u području robotike, novih tehnologija, programiranja, upravljanja dronovima i klaibriranja dronova na računalu, design thinkinga i sl.

Najveća korist za mlade očituje se u mogućnosti praktičnog rada u manjim grupama tijekom radionica.

 

Tko se može prijaviti?

Ljetna škola je namijenjena studentima i budućim studentima studijskih programa u STEM područjima te predstavnicima organizacija civilnog društva mladih s područja cijele Republike Hvratske. Na ljetnoj školi mogu sudjelovati mladi u dobi od 18 do 29 godina.

Prijava mora sadržavati:
.

  • popunjeni online obrazac prijave
  • motivacijsko pismo u kojem prijavitelj objašnjava zašto je dobar kandidat/kinja za sudjelovanje na ljetnoj školi (u sklopu online prijave)

 

Prijavi se do 5. rujna 2022. i pridruži se “STEM školi za mlade” !

 

S obzirom na ograničen broj mjesta (20 sudionika), pri odabiru sudionika vodit ćemo računa da okupimo polaznike iz različitih studijskih programa i STEM područja, pri čemu ćemo posebno uzeti u obzir motivacijsko pismo (pitanje u online obrascu) svakog prijavljenog.

Nakon isteka roka za prijavu, svi prijavljeni će putem elektroničke pošte biti obaviješteni o statusu svoje prijave.

 

Opis aktivnosti

Četverodnevna radionica interaktivnog tipa uz podršku mentora iz udruge Radiona, Veleučilišta u Šibeniku, ODRAZ-a i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

 

Troškovi edukacije

Sve troškove (prijevoza, smještaja i prehrane) pokriva organizator Ljetne škole.

Napomena: refundirat će se samo troškovi karte javnog prijevoza (ne uključuje naknadu troškova dolaska osobnim vozilom).

.

Dan otvorenih vrata

U sklopu ljetne škole održat će se i Dan otvorenih vrata na kojem će biti održano predstavljanje Teslinog transformatora, radionice programiranja za sve zainteresirane mlade sa šibenskog područja, kalibriranja i upravljanja dronom te s arduino mikrokontrolerima.

 

Smještaj

Kampus Tvrđave sv. Ivana, Put Tanaje 29, 22000 Šibenik

Kampus šibenske Tvrđave sv. Ivana je smješten unutar najviše i površinom najveće šibenske kopnene utvrde. Nedavno je otvoren nakon kompleksne obnove. Ima 14 spavaonica, tri suvremeno opremljene učionice, prezentacijski prostor te zajedničke prostorije za druženje i odmor. Predviđen je za razvoj edukacijskog turizma i namijenjen isključivo organiziranim grupama studenata, učenika, mladih stručnjaka i umjetnika koji u Šibenik dolaze u okviru studijskih posjeta, terenske nastave i razmjene.

Detaljan program rada bit će objavljen uskoro!

 

Pojekt STEM za održivu budućnost je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost ODRAZ-a.

__________
Izvor: odraz.hr
Naslovna fotografija: Pixabay

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram