SILBA – Akcija čišćenja porta Svetog Ante

Objavio: Pokret otoka - 05.05.2022. - Vrijeme čitanja: 2min

Svi oni koje ove subote, 07. svibnja, put dovede na Silbu slobodni su priključiti se akciji čišćenja podmorja i plaža, koju volonteri redovito provode svake godine uoči turističke sezone

Da Jadran krije sve vrste otpada koje čovjeku padnu na pamet svjedočili smo nebrojeno puta u brojnim ekološkim akcijama koje se posljednjih mjeseci marljivo provode duž naše obale – prenosi morski.hr

Zahvaljujući dobroj volji i organizaciji volontera, koji uglavnom dolaze iz ronilačkih, jedriličarskih i sličnih sportsko-rekreacijskih klubova, iz mora se izvadi i sa plaža skupi više tona raznog otpada, među kojem prednjače automobilske gume, plastika, ribarski alat i sličan otpad koji se najčešće razgrađuje više od stotinu godina.

Sreća u nesreći je što postoje volonteri, oni koji prizore divljih deponija pod morem, nažalost, gledaju svakodnevno. Pitanje je kako bi naša obala izgledala da nije tih vrijednih ljudi, koji će i ovaj vikend provesti u jednoj takvoj akciji čišćenja podmorja i plaža.

 

AKCIJA ČIŠĆENJA PORTA SV. ANTE

Okupljanje je u subotu, 7. svibnja, u 9 sati u Portu Sv. Ante na Silbi. Ovogodišnji organizator akcije je Klub športskog ribolova na moru ”Submania”, a partneri tvrtka Sveti Ante d.o.o., Turistička zajednica mjesta Silba, SEA Silba Environment Art kroz projekt GEA Garbage Epic Art, Društvo istraživača mora – 20000 milja i Silba Vibra. Donator akcije je Hrvatski savez za sportski ribolov na moru.

Za sve koji će sudjelovati u akciji čišćenja osigurane su zaštitne rukavice, vreće i okrijepa, a organizatori savjetuju da sa sobom ponesete tek pokrivala za glavu i, naravno, dobru volju.

Više o akciji možete pročitati na Facebook stranici Akcija čišćenja Porta Sv. Ante.

 

__________
Izvor: morski.hr
Naslovna fotografija: