SILBA Vibra 2023 – Edukacija ”Putovanje kroz prošlost – Spomenici kulturne baštine”

Objavio: Pokret Otoka - 08.08.2023. - Vrijeme čitanja: 2min

U sklopu bogatog kulturnog programa projekta “Silba Vibra 2023.”, u utorak, 08. kolovoza održat će se zanimljiva edukacija pod nazivom “Putovanje kroz prošlost otoka Silbe – Spomenici kulturne baštine”. Predavanje počinje u 21:00 h.

Silba Vibra 2023. u programu ima zanimljivo predavanje čije je mjesto događnja općinska zgrada, smještena kod škole na otoku Silbi.

Ova edukacija je poslastica za sve zaljubljenike u povijest, umjetnost i kulturnu baštinu. pružit će vam priliku da se upustite u duboko uranjanje u prošlost ovog predivnog otoka.

Događaj je organiziran u sklopu aktivnosti koje provodi Društvo “Samotvorac”, institucija koja se bavi zaštitom prirodne i kulturne baštine otoka Silbe.

Predavač na edukaciji je Eugen Motušić, cijenjeni povjesničar umjetnosti i član Društva “Samotvorac”.

Otok Silba, poznat po svojoj netaknutoj prirodi i tradicionalnom načinu života, također krije bogatu povijest i kulturne dragulje. Kroz ovu edukaciju, sudionici će imati priliku saznati više o značajnim spomenicima i njihovoj ulozi u formiranju identiteta otoka. Saznat će se više o pričama koje spajaju prošlost s današnjicom i očuvanju kulturnog nasljeđa za buduće generacije.

Projekt “Silba Vibra 2023.”

Projekt “Silba Vibra 2023.” realizira se uz podršku Izvorne folklorne skupine “Silba”. Partneri su Društvo za zaštitu prirodne i kulturne baštine otoka Silbe “Samotvorac” i Klub daljinskog plivanja “Silba”. Sufinanciran je sredstvima MRRFEU, Grada Zadra, Zadarske Županije te Turističke zajednice mjesta Silba.

Ova edukacija ne samo da pruža dublje razumijevanje povijesti otoka Silbe i njegove kulturne baštine, već i potiče svijest o važnosti očuvanja i širenja tog nasljeđa. Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže ovom putovanju kroz prošlost i sudjeluju u obogaćivanju kulturnog dijaloga otoka Silbe.

Vidimo se u utorak, 08. kolovoza, u 21:00 sati u općinskoj zgradi kod škole na otoku Silbi!

Izvor: FB grupa Silba u srcu

Foto: TZM Silba