SILBA – Glasaj za projekt i pomozi otoku Silbi da očisti svoje more i plaže od plastike!

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 01.04.2019. - Vrijeme čitanja: 2min

Društvo istraživača mora 20 000 milja prijavilo je projekt “Clean Shorelines for SILBA” koji je prošao prvi krug, a za drugi krug otvoreno je javno glasovanje.

Projekt je prijavljen na natječaj objavljen od strane EOCA European Outdoor Conservation Association i prošao je prvi krug za financiranje… Kako bi se ostvario, projekt treba vašu pomoć!

ZA PROJEKT GLASAJ OVDJE!

.

.

Više o projektu ”Clean shorelines for SILBA”

“Silba shines with clean shorelines!” je multidisciplinarni projekt čiji je glavni cilj ublažiti prijetnje morskom okolišu i organizmima na području Silbe od eminentnog problema –  plastičnog otpada u moru. Otok Silba mali je otok na Jadranu koji privlači ljubitelje prirode i okolišta te entuzijaste boravka na otvorenom  zbog svoje ljepote, jednostavnosti života i očuvane prirode. Opći cilj planira se postići sezonalnim akcijama čišćenja obale i podmorja otoka Silbe, osiguravajući održivo rješenje sakupljanjem morskog otpada na nepristupačnim mjestima te obrazovanjem i aktivnostima podizanja svijesti namijenjenim mještanima i posjetiteljima. Dopunske aktivnosti uključivat će istraživačke aktivnosti na vrućoj temi mikroplastike.

Za postizanje ovog cilja provodit će se interdisciplinarni pristup s više dionika i stručnjaka koji će prenijeti znanje ljubiteljima Silbe. Sredstva će se koristiti za potporu akcijama čišćenja, za edukativne radionice i istraživanja, za malu infrastrukturu koja će služiti kao održivo rješenje te za poučnu stazu za posjetitelje.
.

Zajedno s partnerima Društvo istraživača mora 2000 milja nada se  uspješnom odobravanju sredstava za ovaj projekt!
.

__________
Autorica: Paula Bolfan
Naslovna fotografija: Rita Guić