UŠTEDI ENERGIJU
April 1, 2019

SILBA - Glasaj za projekt i pomozi otoku Silbi da očisti svoje more i plaže od plastike!

Društvo istraživača mora 20 000 milja prijavilo je projekt “Clean Shorelines for SILBA” koji je prošao prvi krug, a za drugi krug otvoreno je javno glasovanje.

Projekt je prijavljen na natječaj objavljen od strane EOCA European Outdoor Conservation Association i prošao je prvi krug za financiranje... Kako bi se ostvario, projekt treba vašu pomoć!

ZA PROJEKT GLASAJ OVDJE!

.

.

Više o projektu ''Clean shorelines for SILBA''

"Silba shines with clean shorelines!" je multidisciplinarni projekt čiji je glavni cilj ublažiti prijetnje morskom okolišu i organizmima na području Silbe od eminentnog problema -  plastičnog otpada u moru. Otok Silba mali je otok na Jadranu koji privlači ljubitelje prirode i okolišta te entuzijaste boravka na otvorenom  zbog svoje ljepote, jednostavnosti života i očuvane prirode. Opći cilj planira se postići sezonalnim akcijama čišćenja obale i podmorja otoka Silbe, osiguravajući održivo rješenje sakupljanjem morskog otpada na nepristupačnim mjestima te obrazovanjem i aktivnostima podizanja svijesti namijenjenim mještanima i posjetiteljima. Dopunske aktivnosti uključivat će istraživačke aktivnosti na vrućoj temi mikroplastike.

Za postizanje ovog cilja provodit će se interdisciplinarni pristup s više dionika i stručnjaka koji će prenijeti znanje ljubiteljima Silbe. Sredstva će se koristiti za potporu akcijama čišćenja, za edukativne radionice i istraživanja, za malu infrastrukturu koja će služiti kao održivo rješenje te za poučnu stazu za posjetitelje.
.

Zajedno s partnerima Društvo istraživača mora 2000 milja nada se  uspješnom odobravanju sredstava za ovaj projekt!
.

__________
Autorica: Paula Bolfan
Naslovna fotografija: Rita Guić

 

 

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram