SILBA & IŽ – Uskoro se zatvara anketa za stanovništvo Silbe i Iža

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 25.09.2022. - Vrijeme čitanja: 2min

Mapiranje energetskih potencijala otoka Silbe i otoka Iža provodi se od ožujka do kraja rujna u sklopu projekta ”Pokretanje energetske tranzicije na zadarskim otocima”

Anketa je otvorena još nekoliko dana stoga se pozivaju svi koji žive ili su u vlasništvu objekta na nekom od ova dva otoka da ispune anketu što prije.
.

Projekt provodi Društvo Samotvorac sa Silbe u suradnji s Udrugom mladih Tarabuži Veli Iž s Iža i Pokretom Otoka. Trajanje projekta je od 01. siječnja do 31.12.2022. godine. Vrijednost projekta je približno 45.000 kuna.

Opći cilj projekta je:

Osiguravanje ravnomjernog društveno-ekonomskog razvoja zadarskih otoka, jačajući kapacitete organizacija civilnog društva, umrežavanjem i transferom znanja dionicima, te poticanjem energetske tranzicije u skladu s ciljevima održivog razvoja civilnog društva na otocima.

.
Više o projektu ‘”Pokretanje energetske tranzicije na zadarskim otocima”

Projektom ”Pokretanje energetske tranzicije na zadarskim otocima” čine se prvi koraci osvještavanja i informiranja stanovništva naseljenih zadarskih otoka o potencijalima implementacije obnovljivih izvora energije u zajednicu.

Po završetku mapiranja održat će se interaktivna radionica za vlasnike objekata koji su spremni implementirati projekte obnovljivih izvora energije, bilo da se radi o sunčanim elektranama na krovima obiteljskih kuća, objektima za iznajmljivanje ili drugim poslovnim objektima.

Više o projektu ovdje.

Za sva pitanja možete se obratiti na adresu paula.bolfan@islandmovement.eu 

Projekt ”Pokretanje energetske tranzicije na zadarskim otocima” sufinanciran je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. 

_________
Autor: Društvo Samotvorac
Naslovna fotografija: Pixabay