SILBA – Radionica recikliranja plastičnih vrećica i TRE Radionica za kraj SOS Silba Off Seasona

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 25.06.2018. - Vrijeme čitanja: 2min

SEA Silba Environment Art na samom kraju lipnja organizira dvije radionice u sklopu projekta SOS Silba Off Season. Prva je radionica recikliranja plastičnih vrećica, papira i odjeće, u suradnji s udrugom ZMAG, a vodit će je Mateja Medić.

.
Radionica recikliranja prvenstveno je namijenjena djeci i mladima, kako bi se kod njih potakla svijest o zagađenju koje nastaje uslijed lošeg gospodarenja otpadom, ali je istovremeno kreativna i zabavna. Radionica se održava u prostorijama MO Silba, u utorak i srijedu od 11.00h do 13.00h .
.
.S.O.S. Silba Off Season program je koji se provodi od 2015. izvan turističke sezone s namjerom da prvenstveno lokalnom stanovništvu otoka, ali i njegovim povremenim stanovnicima namjernicima, ponudi kulturni i edukativni sadržaj izvan turističke sezone za sve generacije.
.

Druga radionica je TRE® RADIONICA: vježbe za otpuštanje stresa i napetosti 

 

TRE (tensionreleaseexercises) je metoda otpuštanja stresa i napetosti iz tijela i živčanog sustava. Namijenjena je svima koji su izloženi stresu,  osjećaju unutrašnju napetost i žele naučiti kako se opustiti i vratiti u ravnotežu. TRE metodu osmislio je dr. David Bercelli, američki terapeut za traumu koji je godinama radio u raznim zemljama pogođenim prirodnim katastrofama i ratovima, što ga je inspiriralo da osmisli tehniku koja može pomoći velikom broju ljudi i naučiti ih kako da pomognu sami sebi. 

Ova  jednostavna i vrlo učinkovita metoda se sastoji od niza vježbi koje svatko može izvesti, a kojima se aktivira prirodni mehanizam vibriranja ili drhtanja tijela kojim se otpušta napetost i stres iz živčanog sustava te se time naš organizam vraća u stanje ravnoteže.

Radionica se održava uz zalazak sunca ispod bivšeg odmarališta Apatin (u blizini luke Žalić) u utorak i srijedu od 20.00h.

__________
Autorica: Natasha Kadin
Fotografija: SEA Silba Environment Art