SLANO FILM DAYS: Renomirani autori i večernje projekcije

Objavio: Đurđa Baljak - 13.06.2024. - Vrijeme čitanja: 2min

Slano Film Days održat će se u Slanom i na Elafitskim otocima od 18. do 22. lipnja 2024. godine.

Tijekom petodnevnog događanja, 17 mladih filmskih umjetnika okupit će se na Slano Film Days festivalu kako bi u prijateljskom i neformalnom ozračju unaprijedili svoje profesionalne vještine. Imat će jedinstvenu priliku učiti i raspravljati s nekim od najznačajnijih imena iz svijeta filmske industrije.

Otvoreni razgovori na Slano Film Days bit će usmjereni na kreativni proces stvaranja filmova, ideje i nove projekte. Sudjelovat će glumci, redatelji i snimatelji. Fokus će biti na filmu kao umjetnosti, ostavljajući po strani njegovu robnu vrijednost. To je ono što ovaj festival zasigurno izdvaja od ostalih događaja u filmskom svijetu.

Višestruko nagrađivani filmski autor i redatelj Elia Suleiman, najpoznatiji po filmu Božanska intervencija koji je osvojio nagradu žirija na Filmskom festivalu u Cannesu, bit će jedan od govornika. Zatim će se pridružiti Ognjen Glavonić, redatelj čiji su filmovi prikazivani na brojnim filmskim festivalima, uključujući Cannes, Berlin, Toronto i Rotterdam. Među govornicima će biti i Lili Horvát, mađarska redateljica i scenaristica poznata po filmovima Dijete srijede, nagrađenom na festivalu u Karlovim Varima, i višestruko nagrađivanom filmu Pripreme za zajednički život na neodređeno vrijeme, koji je premijerno prikazan u Veneciji. Oni će razgovarati sa sudionicima – redateljima, glumcima i snimateljima.

Prva je projekcija na samu večer otvorenja u utorak, 18. lipnja, na centralnom trgu u Slanom. Tada će se prikazati film Alfonsa Cuaróna Djeca čovječanstva, s Cliveom Owenom i Julianne Moore u glavnim ulogama.

Više informacija o programu pronađite OVDJE.

Izvor: J. T. / morski.hr

Naslovna fotografija: by Felix Mooneeram on Unsplash