UŠTEDI ENERGIJU
March 10, 2023

Solarna pismenost - besplatan digitalni tečaj

Zelena energetska zadruga (ZEZ) je razvila tečaj za snalaženje u području iskorištavanja solarne energije i tehnologijama za kućanstva - Solarna pismenost.

 

Tečaj je namijenjen onima koji imaju minimalno ili početno znanje o ovoj temi, a koji žele saznati više – zato što žele ugraditi vlastitu solarnu elektranu ili zato što će im biti korisno za rad i školovanje.

Tečaj Solarna pismenost je besplatan. Polazniku će oduzeti tri sata vremena, a sastoji se od sedam modula koji obrađuju osnovne pojmove.

Tako možemo saznati sve što smo željeli znati o solarnoj energiji i tehnologiji koja ju prati, radu i komponentama mrežnih elektrana za kućanstva, uvjetima i nužnim koracima za ugradnju vlastite solarne elektrane, obračun električne energije dobivene iz solarne elektrane. Tečaj obrađuje i teme energetskih zajednica građana i energetskog siromaštva.

"Tečaj je dobar početni korak u snalaženju u prilikama koje nudi solarna energija – jedan od ključnih resursa koji se potiče sveprisutnom i neizbježnom zelenom tranzicijom. Da bismo se što bolje prilagodili novitetima i promjenama koje donosi tranzicija na obnovljivu energiju, neophodno je da razvijamo svoju pismenost u ovom području”, poručuju iz ZEZ-a.

 

Odgovori na konkretna pitanja građana

"Tečaj je nastao u suradnji s građanima iz cijele Hrvatske koji koriste naše usluge i sudjeluju u edukacijama Na sunčanoj strani. Prikupljanjem povratnih informacija o podršci koja im je potrebna u procesu realizacije vlastite solarne elektrane, oblikovali smo niz zanimljivih i dinamičnih mikrolekcija koje pomažu brzo usvojiti osnovna znanja vezana uz solarnu energiju za kućanstva” , objasnila je Erica Svetec, voditeljica projekata u ZEZ-u.

Tečaj je razvijen uz podršku Google.org, Veleposlanstva SAD u Hrvatskoj, Copperpot e-Learninga i udruge Terra Hub.

Tečaj je besplatan, a možete mu pristupiti na web stranici nasuncanojstrani.hr.

 

 

 

_____________

Autor: cimerfraj.hr

Fotografija: Pixabay

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram