UŠTEDI ENERGIJU
May 13, 2019

ŠOLTA -Kultura na otoku: 18. svibnja posjetite Bratsku kuću u Grohotama

18. svibnja otok Šolta bit će pun kulturnih događanja: Povodom međunarodnog dana muzeja u galeriji Bratske kuće održat će se izložbe stihova, slika i fotografija Vesne Parun, a istog će se dana održati i javna tribina projekta ''Klaritac kulture SU-OL-TA'' naziva Kultura jučer, danas, sutra.

S ciljem promoviranja svoga rada muzeji organiziraju različita događanja. U Hrvatskoj, programi posvećeni manifestaciji započinju u travnju s realizacijom edukativne muzejske akcije (EMA-e), a završavaju na Međunarodni dan muzeja ili Europsku noć muzeja, koji se održava vikendom najbližem datumu manifestacije.

Tema Međunarodnoga dana muzeja 2019. „Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije“ naglašava neizmjernu važnost muzeja u suvremenom društvu koje se nalazi pred izazovima vrtoglavog tehnološkog napretka, gospodarskih kriza i socijalnih promjena.

U našim okvirima za Dan i Noć, pripremili smo izložbu u kamenom zdanju galerije Bratske kuće s velikim starim drvenim mlinom za grožđe kao baštinskom pozornicom, koja u svom starom zagrljaju inače nudi suvremenim izložbama i umjetničkim djelima savršenu nadopunu za cjelovitu priču, s poukom kako se prošlost i sadašnjost susreću - pozivaju iz Kulturno - informativnog centra otoka Šolte.

Ovom prilikom izloženi će biti stihovi, slike i fotografije Vesne Parun, koja je posljednje počivalište našla na otoku Šolti, među živom motivskom mapom njena opusa, a koji zajedno čine arkadijsku cjelinu prožetu otočnošću koja je sukus pjesnikinjina stvaralaštva i bića. Izložena grafička zbirka nosi naziv "Stihom i slikom - Vesna Parun", a djelo je njena dugogodišnjeg prijatelja Branka Pejnovića i izdana je u ograničenoj nakladi.
.

Prva javna tribina u sklopu projekta ''Klaritac kulture SU-OL-TA'' održat će se u 18 sati u dvoru Bratske kuće. Tema je ''Kultura jučer, danas, sutra''.

U sklopu manifestacije, u suradnji s projektom Klaritac kulture bit će održana kulturna javna tribina na temu Kultura - jučer, danas, sutra, a gosti predavači su Katarina Duplančić, povjesničarka umjetnosti, svestrani Matko i Matko Elezović - glumci, komediografi i što sve ne te Ivana Bošković Ivičić, ravnateljica CZK "Bol".

Pridružite nam se u subotu, 18. svibnja 2019., u 18 sati u galeriji Bratske kuće u Grohotama - pozivaju iz Kulturno - informativnog centra.

__________
Izvor: www.solta.hr
Fotografija: leomar-divingcenter.de

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram