ŠOLTA – Mali poduzetnici za zeleni otok

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 06.10.2022. - Vrijeme čitanja: 2min

Na otoku Šolti, osnovna škola Grohote organizira izložbu pod nazivom „Mali poduzetnici za zeleni otok“

Osnovna škola Grohote će u suradnji s Gradskom knjižnicom Marka Marulića – ogranak Grohote, na otoku Šolti, organizirati izložbu pod nazivom „Mali poduzetnici za zeleni otok“ – prenosi erasmusdays.eu

 

Mali poduzetnici za zeleni otok

U prostoru knjižnice će biti izloženi panoi s tekstovima i fotografijama Erasmus+ projekta koji se provodi u OŠ Grohote. Biti će osmišljene radionice s djecom poput čitanja priča na temu ekologije kao i prezentacije te radionice o ekološkim temama s ciljem smanjenja i recikliranja otpada te pravilnog odnosa prema okolišu.

 

Erasmus+ OŠ Grohote

Osnovna škola Grohote uključila se u Erasmus+ program, najveći program Europske Unije za obrazovanje te ovim putem otvara svoja vrata za međunarodne suradnje i izlazak izvan granica lokalnog.

Erasmus+ projekt i mobilnosti koje on podrazumijeva bi trebao OŠ Grohote pružiti priliku da se približi radu europskih kolega te da prati trendove i novitete u području odgoja i obrazovanja na europskoj razini.

Cilj projekta je dobiti uvid u nove pristupe i načine poučavanja kako bi se osuvremenila nastava i učinila djeci zanimljivijom. Erasmus+ projekt Školi pruža priliku da izađe van okvira života na otoku, ali i da vrijednosti i specifičnosti Otoka te obrazovanja i odrastanja naše djece pokaže i dijeli u ostalim, europskim zemljama. (OŠ Grohote)

 

__________
Izvor: erasmusdays.eu
Naslovna fotografija: Pixabay