U srijedu, 5. prosinca 2018. godine, na proslavi Međunarodnog dana volontera, u Hotelu park u Splitu, Osnovna škola “Grohote” (otok Šolta) primila je Godišnju nagradu za razvoj i promicanje volonterstva „Vinka Luković“ za 2018. godinu.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban nagradu je uručio ravnateljici Mireli Mijić, a na svečanosti dodjele su sudjelovali i djelatnici škole organizatori volonterskih aktivnosti knjižničarka Dragana Đurić, pedagoginja Tanja Kardum, učiteljica TZK Emira Vidan i volonterka Vana Cecić.
.

Nagrada za doprinos razvoju volonterstva dodjeljuje se na području četiriju dalmatinskih županija

Nagrada se dodjeljuje neprofitnim organizacijama za iskazani doprinos razvoju volonterstva i volonterskih aktivnosti na području četiriju dalmatinskih županija (Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije) za razdoblje od 1. siječnja 2018. do 31. listopada 2018. godine.

Iz Osnovne škole Grohote zahvaljuju svim roditeljima, učenicima i zaposlenicima jer bez njihovog truda i podrške aktivnostima škole ne bi bilo ni rezultata. Zahvaljuju i svim suradnicima i stanovnicima otoka Šolte i Splitsko-dalmatinske županije koji su svojom podrškom i sudjelovanjem pridonijeli uspješnosti školskih volonterskih i humanitarnih projekata i aktivnosti.

OŠ Grohote je na natječaj prijavio Volonterski centar Split, a osmeročlani Savjet je pri izboru gledao kontinuitet rada, višegodišnji rad na promicanju volonterstva, uključivanje različitih skupina volontera te dosadašnja priznanja i nagrade.

__________
Izvor: OŠ Grohote
Naslovna fotografija: Dragodid