UŠTEDI ENERGIJU
October 22, 2019

ŠOLTA - Snimanje 693. milenijske fotografije Šime Strikomana ''Milenijska Čuvita''

Povod milenijskoj fotografiji najava je Međunarodnog televizijskog festivala tradicijske kulture " Šoltanska Čuvita 2020."

Šoltani su se okupili na gustirni „Jamina“ u grojskom poju i zajedno oblikovali čuvitu koja će poletjeti u svijet i opet se vratiti na svoj otok, čiji je simbol - izvještava Kulturno informativni centar otoka Šolte.

693. milenijska fotografija Šime Strikoman snimljena je u jutro, 18. listopada,  iz dizalice DVD-a Šolta.

Skupilo se svita svih uzrasta uz pjesmu i tjelovježbu, a okupljeni Šoltani kazali su: ''zajedno možemo puno!'' Na iscrtanoj čuviti pojavila su se djeca i učitelji OŠ “Grohote” te Šoltani dobre volje koji su ovom prilikom Čuviti zajednički dali krila za let.
.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10217546508787016&set=a.1140984197227&type=3&theater

.
Festival ''ŠOLTANSKA ČUVITA 2020.'' okupit će djecu iz 14 zemalja Europe i zemlje partnera - Kine

Šime Strikoman i njegova supruga Edita pripremili su snimanje nekoliko dana unaprijed, iscrtavši čuvitu, a njihov trud i vještina su prepoznati kao autohtoni hrvatski proizvod koji svijetom širi ljepote hrvatskog načina života, njezinih ljudi, običaja kulture.

Glavni producent festivala "Šoltanska Čuvita" kao i milenijske fotografije su Općina Šolta i KUD "Šolta". Suorganizator događanja je i Udruga "Slavuj" – čuvari i promicatelji tradicijske kulture, partner iz kontinentalne Hrvatske.

Kulturno informativni centar otoka Šolte uputio je posebne zahvale DVD-u i KP „Basilija“ na pomoći i suradnji koju redovito pružaju te svima prisutnima na dolasku. Raduju se onome što najavljuje ova milenijska čuvita, a posebno uživaju u pogledu na nju!

__________
Izvor: KIC Šolta
Naslovna fotografija: KIC Šolta

 

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram