Sinoć su Šoltani došli odati posljednju počast Oliveru. Okupljeni na najistočnijem dijelu Šolte, zvanom Bad, stigli su puno prije dolaska katamarana koji je vozio Olivera na posljednju plovidbu.

 

Svoj je doprinos dala i Torcida, zapalili su baklje i podigli ih visoko u zrak. Otočki bend Kuparića put zapjevao je Malinkoniju. Oliverove pjesme putovale su kroz generacije. Uz njih se sazrijevalo i veselilo jer on nam je slao poruku ljubavi. Zato je Oliver utkan u našu bitnost, emociju i život. Uz njegove pjesme postajali smo plemenitiji, darežljiviji, jednostavniji… Zbog njega smo postajali bolji ljudi. Svojom toplinom i iskrenošću vezao nas je uz sebe. Za njim tuguje njegova Korčula u kojoj je vrijeme na tren stalo. U nijemoj tuzi prislonila je glavu na Hvar, Hvar je zagrlio Brač, Brač je nijemo prigrlio uplakano lice Šolte. I tako redom. Voljeli su ga otoci, cijela Dalmacija, obgrlila cijela Hrvatska.

Ako svaka duša na nebu dobije svoju zvijezdu, potražit ćemo te pogledom. Tvoja je ona među najsjajnijima. Olivere hvala ti! Poučavao si nas da za sriću malo triba, da je život fantažija, da smo isti ka i naš pape i da će naša dica bit isti ka i mi, da se u životu i penje i pada. Učio si nas prihvaćanju života. Volimo te Olivere i veliko ti hvala na ljubavi koja će još dugo tinjati u nama.

 

VIDEO:

https://web.facebook.com/PokretOtoka/videos/2112486035690270/

 

__________

Autor: Matko Elezović

Foto: Arizona News