SPLIT/ZAGREB – Traži se naj ekipa za plogging u sklopu Ekotlona

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 22.08.2022. - Vrijeme čitanja: 3min

Sudjelujte u nagradnom natječaju 24sata i missZDRAVA kada se u Splitu prvi put, a u Zagrebu već drugu godinu zaredom održava Ekotlon – najveća humanitarna plogging utrka u Hrvatskoj

Organizatori ove godine u utrku pored Zagreba uključuju i Split. Ako želite podržati ovu humanitarnu akciju iako vam ova dva grada nisu blizu, možete sudjelovati u nagradnom natječaju „Tražimo naj ekipu za plogging“, koji se također organizira u sklopu Ekotlona – prenosi ekovijesnik.hr

 

Ekotlon – plogging

Sve što trebate učiniti je pronaći lokaciju za čišćenje u svojoj blizini, prijaviti je i organizirati plogging s ekipom na toj lokaciji u subotu 10. rujna. Nakon toga potrebno je poslati fotografije plogginga – lokaciju prije i poslije čišćenja te fotografiju ekipe koja je u njemu sudjelovala. Sudionici na čijoj je fotografiji najveselija ekipa s plogginga bit će nagrađeni Ekotlon poklon paketom i medijskim predstavljanjem u 24sata.

Prošle je godine na zagrebačkom Bundeku održana najveća plogging utrka u Hrvatskoj, u kojoj je sudjelovalo 450 trkača. Sav iznos od prodaje kotizacija utrošen je za nabavu opreme za Dječji vrtić Petrinjčica iz Petrinje.

 

Što je to plogging?

Riječ je o utrci koju su popularizirali Šveđani, a predstavlja spoj džogiranja i sakupljanja otpada, pa tako, osim što radite nešto korisno za sebe, činite dobro i za okoliš. Kondicija i godine u ovoj aktivnosti nisu bitne, što znači da se njome mogu baviti sve generacije. Ideja je jednostavna: dok džogirate gradom ili prirodom, sakupljate smeće na koje usput nailazite i tako svijet činite ljepšim mjestom za život.

Cilj plogginga je stvaranje zdravih životnih navika boravka u prirodi s naglaskom na podizanje svijesti o važnosti očuvanja čistog okoliša. Svoju lokaciju za čišćenje možete prijaviti putem službene stranice Ekotlona – ekotlon.24sata.hr, na kojoj možete pronaći i sva pravila nagradnog natječaja.

Ekotlon se održava u subotu 10. rujna 2022. s početkom u 10 sati na Bundeku u Zagrebu (3 utrke – 1, 2 ili 5 km) te u Park šumi Marjan u Splitu (2 utrke – 900 m, 3 km).

Prijaviti se možete putem sljedećih poveznica: Zagreb / Split.

Sav prihod od kotizacija donira se Judo klubu osoba s invaliditetom Fuji u Velikoj Gorici, odnosno Sportskom savezu osoba s invaliditetom Grada Splita – Paraolimpijskoj školi za mlade osobe s invaliditetom.

__________
Izvor: ekovijesnik.hr
Naslovna fotografija: Pixabay