SPLITSKO-DALMATINSKA – Sufinanciranje obnovljivih izvora energije

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 13.09.2022. - Vrijeme čitanja: 2min

Upravni odjel za gospodarstvo i EU fondove Splitsko-dalmatinske županije objavio je javni poziv za sufinanciranje obnovljivih izvora energije i edukaciju

Upravni odjel za gospodarstvo i EU fondove Splitsko-dalmatinske županije objavio je javni poziv za podnošenje zahtjeva o iskazu interesa za dobivanje potpora sukladno Programu sustavnog gospodarenja energijom na području Splitsko dalmatinske županije 2022.-2025. Odnose se na dva projekta, poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama, kao i na provedbu edukativnog programa u području energetske tranzicije – prenosi kastela.org

 

Sufinanciranje obnovljivih izvora energije i edukacije

Projekt „Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama“ namijenjen je fizičkim osobama, odnosno kućanstvima, a riječ je o sufinanciranju fotonaponske elektrane za potrebe kućanstva instalirane snage do 10 kW .

Bespovratna sredstva mogu dobiti podnositelji prijava koji udovoljavaju uvjetima da su punoljetne fizičke osobe s prebivalištem na području Splitsko-dalmatinske županije. Potrebno je da se objekt na koji se planira ugradnja sustava nalazi na području Splitsko-dalmatinske županije te da podnositelji prijave, vlasnik ili suvlasnik objekta na kojeg se planira ugradnja sustava ima prijavljeno prebivalište na adresi na kojoj se planira ugradnja sustava.

Projektom „Razvoj i provedbe edukativnog programa u području energetske tranzicije“ sufinancirat će se gradovima i općinama edukacija građanstva o potrebi prelaska na zelenu energiju, odnosno obnovljive izvore energije.

 

Javni poziv objavljen je 7. rujna, a rok za dostavu je 30 dana od dana objave.

 

Cijeli tekst Javnog poziva možete vidjeti OVDJE.

Sve dodatne informacije o visini sredstava, uvjetima, potrebnoj dokumentaciji, načinu i adresi slanja te rokovima možete vidjeti na web stranici Splitsko-dalmatinske županije.

 

__________
Izvor: kastela.org
Naslovna fotografija: Unsplash