Do kraja godine Split dobiva dva nova trajekta

Objavio: Pokret Otoka - 31.10.2023. - Vrijeme čitanja: 1min

Jadrolinija je u Grčkoj nabavila dva trajekta vrijedna gotovo 20 milijuna eura namijenjena za splitsko plovno područje. Njihovo puštanje u promet očekuje se do kraja godine. 

Jedan od trajekata, vrijedan 7,8 milijuna eura, plovit će na liniji Split – Brač, a drugi na liniji Split – Vela Luka (Korčula) – Ubli (Lastovo), navodi se u Jadrolinijinoj informaciji.

Novi trajekt namijenjen za liniju Split – Brač u srijedu je stigao u brodogradilište Kraljevica, gdje će biti prilagođen svim zahtjevima Hrvatskog registra brodova i plovidbe pod hrvatskom zastavom.

Riječ je u uobičajenom postupku koji Jadrolinija, kao i svaki drugi brodar, provodi prilikom kupnje brodova, objasnili su u Jadroliniji, prenosi HRT.

Taj trajekt dug je 107 metara, nosit će ime “Sveti Duje”. Moći će primiti 780 putnika i 130 vozila, a izgrađen je 2017. godine.

Drugi nabavljeni trajekt, koji će ploviti na liniji Split – Vela Luka (Korčula) – Ubli (Lastovo), vrijedan je 12 milijuna eura, a u Hrvatskoj se očekuje do kraja godine.

Trajekt je dugačak 108 metara, moći će primiti 680 putnika i 100 vozila, a izgrađen je 1997.

Izvor: morski.hr

Fotografija: Facebook / morski.hr