SREDNJE ŠKOLE – Poziv na sudjelovanje u Pilot projektu ASOC

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 09.01.2022. - Vrijeme čitanja: 3min

Javni poziv za iskaz interesa za srednje škole za sudjelovanje u Pilot projektu ASOC – Prekogranična suradnja Interreg Italija-Hrvatska

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije raspisuje Javni poziv za iskaz interesa za srednje škole za sudjelovanje u Pilot projektu ASOC – Prekogranična suradnja Interreg Italija-Hrvatska – prenosi europski-fondovi.eu

Za sudjelovanje u Pilot projektu ASOC – Prekogranična suradnja Interreg Italija-Hrvatska, sukladno području obuhvaćenom Interreg programom prekogranične suradnje Italija-Hrvatska, na Javni poziv za iskaz interesa mogu se prijaviti srednje škole s gimnazijskim, strukovnim i umjetničkim programima iz 8 (osam) županija s područja Republike Hrvatske:
.

  • Primorsko-goranske županije,
  • Ličko-senjske županije,
  • Zadarske županije,
  • Šibensko-kninske županije,
  • Splitsko-dalmatinske županije,
  • Istarske županije,
  • Dubrovačko-neretvanske županije
  • Karlovačke županije.

.

Sudjelovanje u inovativnom interdisciplinarnom obrazovnom programu namijenjenom svim vrstama srednjih škola

Škola će u provedbi projekta sudjelovati sa skupinom od 10 (deset) do 30 (trideset) učenika/ca (razred ili grupa učenika) s nastavnikom/com koji će biti voditelj/ica projekta.  Provedba Pilot projekta podrazumijeva sudjelovanje u inovativnom interdisciplinarnom obrazovnom programu namijenjenom svim vrstama srednjih škola. Na području 8 (osam) županija uključenih u Interreg program prekogranične suradnje Italija-Hrvatska.

Usmjeren je građanskom praćenju javnih financija upotrebom javno dostupnih podataka te informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Pilot projekt objedinjuje građanski odgoj, usvajanje digitalnih statističkih vještina i podatkovno novinarstvo. Također, kao sastavni dio kurikuluma, razvija raznolike kompetencije među kojima su razvoj kritičkog mišljenja, rješavanje problema, rad u skupinama te interpersonalne i komunikacijske vještine.

.
Poticanje kulture aktivnog građanstva i podizanje svijesti učenika srednjih škola o kohezijskoj politici

Pilot projekt uvelike se oslanja na ASOC projekte koji su se proteklih godina provodili u obje zemlje. Osim što svi imaju za cilj poticanje kulture aktivnog građanstva i podizanje svijesti učenika srednjih škola o kohezijskoj politici. Ovim se Pilot projektom naglasak želi staviti na način funkcioniranja Interreg programa prekogranične suradnje i s njim povezanim projektima.

Pilot projektom povezat će se parovi talijanskih i hrvatskih srednjih škola, koji će pod vodstvom nastavnika/ca pratiti isti projekt odabran u okviru Interreg programa prekogranične suradnje te osmisliti istraživanje građanskog praćenja projekta.

.
Prijave za sudjelovanje

Po završetku Pilot projekta škole čiji rad bude ocijenjen najuspješnijim predstavit će svoje završno izvješće s ciljem dijeljenja iskustva građanskog praćenja na događajima koji će se održati u Veneciji i/ili Hrvatskoj, ovisno o u tom trenutku važećim epidemiološkim mjerama i prioritetnom brigom o zdravlju i sigurnosti učenika/ca.

Prijave za sudjelovanje u Projektu podnose se isključivo elektroničkim putem, ispunjavanjem mrežnog obrasca na POVEZNICI.

Krajnji rok za podnošenje prijava za sudjelovanje u Pilot projektu je 15. siječnja 2022. godine do 16.00 sati.

__________
Izvor: europski-fondovi.eu
Naslovna fotografija: Unsplash.