Strujni krug: Prilika za ugostitelje, hotelijere i vlasnike apartmana za postavljenje punionice za električna vozila

Objavio: Pokret Otoka - 07.03.2024. - Vrijeme čitanja: 3min

Udruženi u misiji za čišći i zeleniji okoliš, hrvatska udruga za elektromobilnost, Strujni krug, s partnerima za distribuciju i ugradnju punjača, pokreće 3. po redu inicijativu za širenje mreže punionica električnih vozila širom zemlje.

Ovaj potez ne samo da osnažuje infrastrukturu električnih vozila, već i otvara put Hrvatskoj kao zelenom turističkom odredištu.

Partneri udruge Strujni krug nude instalaciju punionica za sve koji mogu osigurati priključak snage od 11-22 kW, uz minimalne troškove za određeno razdoblje. Čak i ako lokacija nije idealna, u ponudi su prilagođeni uvjeti i mogućnost obročne otplate. Tako svatko može biti dio ove ekološke revolucije.

Više od 2.000 ugostiteljskih objekata već je prepoznalo ovu priliku. Oni pružaju svojim gostima više od samo smještaja ili obroka – pružaju im budućnost koja je započela već jučer.

Zadovoljstvo suvremenih putnika

“Na infrastrukturi za električna vozila se kontinuirano radi što govori i činjenica da u svijetu gdje se svakodnevno traže održiva rješenja i inovacije u transportu, Hrvatska ne zaostaje. S više od četiri milijuna električnih vozila koja već kruže Europom, i više od 70.000 koji posjećuju Hrvatsku tijekom ljetnih mjeseci, prisutnost punionica postaje ključna za zadovoljstvo suvremenih putnika. Vodeće platforme za rezervaciju smještaja već omogućuju filtriranje objekata s dostupnim punionicama, što pokazuje jasnu smjernicu tržišta”

– istaknuo je Hrvoje Prpić, predsjednik udruge Strujni krug.

Zainteresirani se mogu prijaviti do 30. lipnja ispunjavanjem ‘online’ obrasca na službenoj stranici udruge ili kontaktiranjem na info@strujnikrug.hr.

Partneri Strujnog kruga pregledat će sve prijave i ponuditi optimalna rješenja za poslovne prostore, bez obzira radi li se o ugostiteljskom objektu ili smještajnim kapacitetima.

Korist za industriju turizma

Ova inicijativa ne samo da donosi koristi za okoliš, već i za ugostiteljski i turistički sektor. Integracija punionica električnih vozila pruža dodatnu vrijednost gostima, privlačeći sve veći broj putnika koji traže ekološki prihvatljive opcije. Povećana dostupnost punionica potiče veći broj putnika da odaberu električna vozila kao svoj način transporta. To dugoročno doprinosi smanjenju emisija štetnih plinova.

Za vlasnike ugostiteljskih objekata, hotela i apartmana ovo je prilika da se istaknu kao ekološki osviješteni, privlačeći segment tržišta koji sve više cijeni održivost i ekološku odgovornost.

Izvor: energetika-net.com

Foto: Photo by Oxana Melis on Unsplash