Sudjelujte u savjetovanju – Program potpore otočnim poslodavcima za pokretanje gospodarskih aktivnosti i očuvanje radnih mjesta

Objavio: Pokret Otoka - 13.03.2024. - Vrijeme čitanja: 2min

Savjetovanje je otvoreno do 26. ožujka 2024. godine te je prilika za sve zainteresirane da pruže svoje mišljenje i prijedloge kako bi se osigurala što bolja i učinkovitija podrška otočnim poslodavcima

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije aktivno radi na promicanju održivog razvoja hrvatskih otoka te poticanju gospodarskih aktivnosti na tim područjima. U skladu s tim, Ministarstvo je objavilo Nacrt prijedloga Programa dodjele potpore male vrijednosti otočnim poslodavcima za pokretanje gospodarskih aktivnosti i očuvanje radnih mjesta te poziva zainteresiranu javnost da sudjeluje u javnoj raspravi o istom.

Navedeni program usmjeren je na podršku otočnim poslodavcima kako bi se potaknula pokretanja novih gospodarskih aktivnosti te očuvala radna mjesta na otocima. Uvažavajući odredbe Zakona o otocima, Ministarstvo je pripremilo nacrt koji definira ciljeve, svrhu, korisnike potpora, uvjete za ostvarivanje prava na potpore te način ostvarivanja istih.

Važno je istaknuti da su predložene promjene usklađene s Uredbom Komisije (EU) br. 2023/2831 od 13. prosinca 2023. godine o primjeni članka 107. i 108. Ugovora o funkcioniranju Europske unije na de minimis potpore. Ministarstvo također naglašava da je skratilo rok za objavu e-savjetovanja na 15 dana, s obzirom na osigurana financijska sredstva u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2024. godinu te projekcije za naredne dvije godine.

Savjetovanje je otvoreno do 26. ožujka 2024. godine te je prilika za sve zainteresirane da pruže svoje mišljenje i prijedloge kako bi se osigurala što bolja i učinkovitija podrška otočnim poslodavcima.

Očekuje se da će ovaj program imati značajan pozitivan utjecaj na otočnu ekonomiju, potičući razvoj novih inicijativa i pružajući potrebnu podršku postojećim poslodavcima u očuvanju radnih mjesta. Sudjelovanje javnosti ključno je za osiguranje da program odgovara stvarnim potrebama otočnih zajednica te da pruža relevantnu i djelotvornu potporu.

Zainteresirani sudionici mogu pristupiti Nacrtu prijedloga Programa dodjele potpore male vrijednosti otočnim poslodavcima na službenim stranicama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te dostaviti svoje komentare i prijedloge putem e-savjetovanja do navedenog roka.

Savjetovanju pristupite OVDJE!

Izvor: esavjetovanja.hr

Foto: Photo by Samantha Gades on Unsplash