TAJNIŠTVO ZA OTOKE EU – Drugi poziv za tehničku podršku

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 17.02.2022. - Vrijeme čitanja: 2min

Tajništvo Čiste energije za EU otoke organizira drugi webinar pozivajući otoke EU-a da se prijave za tehničku podršku za svoje projekte: ukupno je otvoreno dvadeset mjesta

Tajništvo za otoke EU-a nastavlja pružati tehničku podršku europskim otocima za daljnji napredak u njihovoj tranziciji prema čistoj energiji – od formuliranja strateških planova energetske tranzicije do studija integracije mreže, regulatorne analize ili pomoći u pronalaženju financiranja za konkretne projekte – prenosi euislands.eu.

.
Ova tehnička podrška ima za cilj donijeti rješenja za sve europske otoke prilagođena bilo kojoj fazi tranzicije u kojoj se nalaze

Prvi poziv pokrenut je u ožujku 2021. Ponosni smo što smo podržali dvadeset otoka u unaprjeđenju njihove tranzicije na čistu energiju, a rezultati prvog poziva dostupni su na POVEZNICI – kažu iz Tajništva.

Tajništvo krajem veljače objavljuje drugi poziv za tehničku pomoć, s još dvadeset slobodnih mjesta.

Otoci se prvo pozivaju da koriste alat za samoprocjenu kako bi precizirali vrstu podrške koja im je potrebna. Zatim se prijave ispunjavanjem online obrasca koji uključuje opis traženih usluga podrške, očekivani učinak projekta i tim dionika koji uzima odgovornost.

Webinar će biti organiziran 3. ožujka u 11 sati po srednjoeuropskom vremenu na kojem će se prezentirati relevantni primjeri iz prvog poziva i detalji drugog poziva. Više detalja dostupno je na poveznici.

Webinar će se održati na engleskom jeziku, a prijaviti se možete ispunjavanjem obrasca za prijavu.

.
Tajništvo je otocima na raspolaganju za pomoć

Otoci su dobrodošli da pošalju pitanja u vezi s pruženom podrškom i procesom prijave na info@euislands.eu.

Rok za podnošenje prijava na ovaj drugi poziv je 21. ožujka 2022. u 23:59 sati.

Regionalni partneri Tajništva za otoke EU biti će dostupni tijekom cijelog procesa prijave kako bi otočnim dionicima objasnili postupak prijave na njihovom lokalnom jeziku. U Hrvatskoj je regionalni partner udruga Pokret Otoka kojoj se možete obratiti putem e-mail adrese info@islandmovement.eu.

__________
Izvor: euislands.eu
Naslovna fotografija: Clean energy for EU islands