Do 15. svibnja otvoren je natječaj u kojem Tajništvo za čistu energiju EU otoka poziva hrvatsko otočno stanovništvo da dostave videozapise njihovih ambicija i koraka ka prijelazu na čistu energiju

Novim pozivom za videozapise Tajništvo želi da otočne zajednice podijele videozapise svoje tranzicije i ambicija za prijelaz na čistu energiju, odnosno da svoje potrebe i ambicije za čistom energijom iznesu europskim donositeljima odluka na visokoj razini.

Obrazac za prijavu može se ispuniti ovdje. Video materijali šalju se putem mail adrese info@euislands.eu najkasnije do 15. svibnja 2023. godine.
.

.
Videozapisi će se objaviti i predstaviti javnosti i visokim europskim dužnosnicima na otočnom forumu 7. i 8. lipnja u Estoniji

Videozapisi bit će ocijenjeni te će se potom napraviti odabir za prezentaciju tijekom Foruma za čistu energiju  7. i 8. lipnja na Sareemii u Estoniji. Video zapisi će dodatno dobiti publicitet objavljivanjem na web stranici Clean energy for EU islands te na društvenim medijima.

‘Videozapisi mogu biti u vlastitoj produkciji, a mogu biti i proizvedeni u drugu svrhu’

Prema riječima Tajništva predloženi videozapisi ne moraju nužno biti snimljeni isključivo za ovu svrhu, već mogu biti u vlastitoj produkciji neke druge namijene, sve dok slijede smjernice za sadržaj.

.
Smjernice za sadržaj

Video produkcija i smjernice za sadržaj:

  • Jasno navedite naziv organizacije i osobu za kontakt
  • Imajte na umu da vaš video ne mora biti dugačak (2-3 minute) niti profesionalno napravljen, zainteresirani smo za vaš prijedlog (samostalna produkcija je dobrodošla)
  • Video bi trebao odgovoriti na jedno ili više sljedećih pitanja:
    • Koji su projekti čiste energije u tijeku na vašem otoku i kako oni pomažu energizirati vašu otočnu zajednicu?
    • Koja je vizija čiste energije vašeg otoka? Koje tehnologije želite vidjeti implementirane na vašem otoku?
    • Kako EU može pomoći vašoj tranziciji na čistu energiju? Koju poruku želite prenijeti publici diljem EU-a?

Obrazac za prijavu može se ispuniti ovdje.

Prije ispunjavanja obrasca i slanja materijala poželjno je pročitati dokument sa smjernicama za zaštitu podataka i autorska prava za informacije te po potrebi koristiti obrazac pristanka za autorska prava.

_________
Autor: Tajništvo za otoke
Naslovna fotografija: Tajništvo za otoke