Uz brojne druge destinacije i predstavnike turističkog sektora jedni od slavljenika ovogodišnjih Dana turizma koji su se održali na otoku Braču su i otoci Vis i Lošinj. Tako je Komiža odnijela nagradu kao autentična primorska destinacija “Malo misto”, dok je Pjerino Ivčević (Armes izleti) dobio nagradu u kategoriji: Organizator putovanja. Inovacijom godine proglašen je projekt Apoksiomena na otoku vitalnosti Lošinju.

Uz oko tisuću sudionika Dana hrvatskog turizma, ministra turizma Garija Capellija, direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Ratomira Ivičića, potpredsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) Josip Zaher, koji su i organizatori DHT-a, na završnoj svečanosti bili su i ministri obrazovanja Pavo Barišić, regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac te graditeljstva Lovro Kuščević, kao i brojni župani i gradonačelnici.

Čestitajući svima u turizmu na odličnim ovogodišnjim rezultatima, ministar Cappelli poručio im je da ustraju i da se kvalitetan turizam gradi godinama.

“Tu sam da se naklonim svima u turizmu za odlične rezultate i veliki trud. Za dostići brojke iz Strategije turizma i trebaju nam rekordi, kao i ravnomjerniji razvoj turizma, a sada i jače ka kontinentu”, kazao je Cappelli, koji je zbog obveza u Vladi na DHT uspio stići danas na završnicu.

Ostale pobjdenike pogledajte na linku.