Turističke zajednice otoka Hvara predstavile su zajedničku brand strategiju, slogan, vizualni identitet i brand video

Objavio: Pokret Otoka - 25.09.2023. - Vrijeme čitanja: 2min

“Otkrij, slijedi i budi svjetlo”

Novi slogan “Otkrij, slijedi i budi svjetlo” i nova brand priča pozivaju na otkrivanje svih koji dođu na otok. Novi vizualni identitet djelo je nagrađivane art direktorice Maje Bagić Barić koja je inspiraciju za logotip pronašla u čipki od agave.

Promotivni video

Projekt je iznjedrio i novi promotivni video otoka Hvara. Video je poseban po tome što prikazuje sve ono što Hvar čini otokom svjetla. Njegove kulturne znamenitosti, nasljeđa mnogih hvarskih književnika i umjetnika, graditelja i znanstvenika kao i vrhunskog gastronomskog doživljaja.

Cilj nove brand strategije bio je objediniti sve gradove i općine otoka Hvara te predstaviti otok kao jedinstvenu destinaciju kako bi iskoristio svoj izniman potencijal.  

– Odlučili smo krenuti u ovaj projekt svjesni da se tržište mijenja. Turisti biraju destinaciju zbog netaknute prirode, ali i otkrivanja njene kulture, gastronomije i umjetnosti. Žele iskusiti autohtone i kvalitetne sadržaje koji svjedoče o tradiciji i baštini – izjavila je Žaneta Roić, direktorica Turističke zajednice Grada Staroga Grada.

morski.hr

Sveobuhvatna analiza uključivala je radionice s predstavnicima gradova i općina na otoku te direktorima Turističkih zajednica. Kao i niz intervjua s mjerodavnim osobama iz područja turizma, povijesti i kulture – lokalnim vodičima, voditeljima javnih ustanova i muzeja, predstavnicima vinara i hotelijera.  

– Ovo je prvi put u Hrvatskoj da su se turističke zajednice povezale i predstavile otok kao cjelovitu priču. Želja nam je bila bolje povezati otok i ponuditi više sadržaja tijekom godine, od sportskih do kulturnih i umjetničkih. Vjerujemo da ćemo uskoro postati pozitivan primjer te da će nas drugi otoci slijediti – naglasila je Marija Marjan, direktorica Turističke zajednice općine Jelsa.

morski.hr

Na projektu je radila međunarodno nagrađivana zagrebačka branding agencija Fabular, na čelu s direktoricom branding strategije Anjom Bauer.

– Izazov je bio pronaći zajednički nazivnik, odnosno relevantnu emociju koja je jedinstvena od davnih vremena do danas. U nizu zadivljujućih priča i posebnosti, prepoznali smo “svjetlo” kao motiv koji je na Hvaru sveprisutan i koji na ovaj otok oduvijek privlači ljude željne nadahnuća, ljepote i zadovoljstva – istaknula je Anja Bauer.

morski.hr

Izvor: D.G. @ morski.hr

Fotografije: TZ Hvar / Cetković