TURIZAM – Poziv na sudjelovanje u konferenciji o održivoj budućnosti turizma

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 21.11.2021. - Vrijeme čitanja: 3min

Konferenciji „Preusmjeravanje turizma prema održivoj zelenoj makroregiji“ moguće je pridružiti se online!

Konferencija „Preusmjeravanje turizma prema održivoj zelenoj makroregiji“  virtualno će okupiti turističke stručnjake, poduzetnike, predstavnike europskih institucija te predstavnike lokalnih, regionalnih i nacionalnih vlasti čak deset zemalja Jadransko-jonske regije.

Konferencija će se održati u Rovinju u četvrtak, 25. studenog .2021. godine, te će biti dostupna i online, uz prethodnu REGISTRACIJU.

Tri su središnje teme konferencije:
.

  • Održivo upravljanje kulturnim rutama,
  • Prekomjerni turizam i oporavak u skladu sa suvremenim trendovima u zaštiti okoliša i plavim rastom te utjecaj na sve sektore usko povezane s turizmom,
  • Inovacije i održivost u sektorima povezanima s turizmom nakon pandemije

.
Konferencija se održava u sklopu EUSAIR Facility Point projekta

Konferenciju u organizaciji Ministarstva turizma i sporta otvorit će ministrica Nikolina Brnjac, a u uvodnom dijelu govorit će i Słavomir Tokarski, direktor Uprave za europsku teritorijalnu suradnju, makroregije, Interreg i provedbu programa Europske komisije (DG Regio) – prenosi turizmoteka.hr

Među panelistima na konferenciji posebnu pažnju privlače Marie Audren, generalna direktorica HOTREC-a, krovne udruge hotela, restorana, barova i kafića u Europi i Eric Dresin, glavni tajnik ECTAA, Europske udruge turističkih agenata i turoperatora.

Kako naglašavaju organizatori, konferencija je izravan poziv dionicima na aktivno sudjelovanje u provedbi Jadransko-jonske strategije, uz poticaj na stvaranje partnerstava za buduće projektne aktivnosti.

.
Tri središnje teme

Raspravu o održivom upravljanju kulturnim rutama u Jadransko-jonskoj regiji moderirat će dr. Stefano Dominioni, direktor Europskog instituta za kulturne rute Vijeća Europe. Dionici iz zemalja članica EUSAIR-a, stručnjaci i voditelji kulturnih ruta predstavit će najbolje prakse pripovijedanja i kulturno-turističkih proizvoda na rutama.

O prekomjernom turizmu i oporavku u skladu sa suvremenim trendovima u zaštiti okoliša i plavim rastom te utjecajem na sve sektore usko povezane s turizmom, vodit će dr. Alessandra Priante, regionalna direktorica za Europu, Svjetske turističke organizacije UNWTO.

Inovacije i održivost u sektorima povezanima s turizmom nakon pandemije i ovoga puta će biti važan dio rasprave koju će moderirati Nadine Lakhal iz DG Regio Europske komisije. U raspravi će sudjelovati i Ramune Genzbigelyte-Venturi iz DG Grow, Generalne uprave za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo i mala i srednja poduzeća Europske komisije, a sudionici će pokušati odgovoriti na pitanja o tranzicijskom putu za turizam za otporniji, inovativniji i održiviji ekosustav.

Više detalja o konferenciji i o programu doznajte na stranicama EUSAIR Facility Point projekta.

 

__________
Izvor: turizmoteka.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.