U Milni na Braču ovog petka saznajte mogućnosti financiranja razvoja ruralnog turizma na OPG-ovima!

Objavio: Pokret Otoka - 21.08.2023. - Vrijeme čitanja: 2min
Izvor: Dalmacija News

Na događanju će se istražiti različiti aspekti ruralnog turizma te načini kako spojiti poljoprivredu, tradiciju i gostoprimstvo

S ciljem poticanja razvoja ruralnog turizma u sklopu obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG-ova), Općina Milna i Poduzetnički centar Aktiva najavljuju predstojeće događanje pod nazivom “Razvoj ruralnog turizma na OPGu – Saznajte brojne mogućnosti financiranja!”.

Događanje će se održati u knjižnici Osnovne škole Milna, u petak, 25. kolovoza, s početkom u 18:30 sati. 

Ovo izuzetno korisno okupljanje namijenjeno je svima koji su zainteresirani za iskorištavanje potencijala svojih OPG-ova za razvoj turističke ponude u ruralnim područjima.

Na događanju će se istražiti različiti aspekti ruralnog turizma te načini kako spojiti poljoprivredu, tradiciju i gostoprimstvo u cilju stvaranja održive turističke destinacije. Također, bit će predstavljene raznovrsne mogućnosti financiranja za potencijalne investicije u razvoj turističke ponude na OPG-ovima, korištenjem bespovratnih sredstava ili kredita s minimalnim kamatama.

Uz predavanja stručnjaka iz Poduzetničkog centra Aktiva, sudionici će imati priliku upoznati se s primjerima dobre prakse, te će dobiti konkretne savjete i smjernice za uspješno implementiranje ruralnog turizma na vlastitim OPG-ovima.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane, vlasnike OPG-ova, poljoprivrednike te ljubitelje ruralnog razvoja da se pridruže ovom događanju. Posvećeno je poticanju održivog turizma na ruralnim gospodarstvima te otkrivanju mogućnosti koje vlasnici svojih poljoprivrednih zemljišta imaju u općini Milna.

Izvor: Dalmacija News
Fotografija: Dalmacija News