U petak otvorenje izložbe „Uvik friško“ na zadarskoj ribarnici

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 27.03.2019. - Vrijeme čitanja: 1min

Pozivamo sve zainteresirane na izložbu morskog otpada koja će se otvoriti u petak, 29. ožujka od 8.00 do 11.00 sati na zadarskoj ribarnici (Pod bedemom 1/a) u organizaciji splitske Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce.

Radi se o jednodnevnoj izložbi otpada, uglavnom plastičnog, prikupljenog u akciji čišćenja viške plaže Zaglav, koja se postavlja na ribarnicama u četiri hrvatska grada, u cilju podizanja svijesti javnosti o učincima morskog otpada na Jadranski ekosustav.

Izložba se organizira u sklopu međunarodnog projekta „ML Repair“, čiji je opći cilj sprječavanje i smanjivanje unosa te raspršivanja otpada u Jadranskome moru.

„ML Repair“ je interregionalni projekt talijansko-hrvatskih partnera. Nositelj je CA’ Foscari Fakultet, Sveučilište u Veneciji, a partneri su talijanski Nacionalni Institut za zaštitu okoliša i istraživanje (ISPRA), Udruženje M.A.R.E. i LIMOSA iz Italije te Institut za oceanografiju i ribar  stvo, Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije i Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, Split.

__________
Izvor: Udruga Sunce Split
Fotografija: pixabay.com