U Ravenni započeo projekt VALUE PLUS

Objavio: Martin Tuđen - 19.06.2024. - Vrijeme čitanja: 2min

Započeo je novi projekt VALUE PLUS koji želi unaprijediti kulturne i prirodne baštine prekograničnih područja.

U Ravenni je održana uvodna konferencija projekta VALUE PLUS. Ovaj projekt djeluje kao kulturni klaster za turističko poboljšanje prekograničnog područja. On se provodi u okviru programa prekogranične suradnje “Interreg Italija – Hrvatska 2021.-2027”. Glavni cilj projekta je jačanje kulturne i prirodne baštine prekograničnih područja, koja su inače pretežno usmjerena na turizam vezan uz sunce i more.

U projekt je uključeno sedam partnera iz Italije i Hrvatske. Tako je jedan od sudionika ovog projekta i Grad Cres. U sklopu projekta, Grad Cres će razviti multimedijski prikaz grada u doba renesanse. To će biti svojevrsna pilot aktivnost našeg otočnog grada. Ideja aktivnosti je spojiti kulturnu baštinu, turizam i tehnologiju s pomoću koje će se pružiti izvanredno iskustvo turistima i stanovnicima otoka, omogućavajući virtualno putovanje u renesansno doba Cresa.

Tehnologija virtualne stvarnosti tako će omogućiti putovanje kroz deset kulturno-povijesnih lokacija kroz koje će sudionike voditi Frane Petrić.

Vrijednost VALUE PLUS projekta je 2.750,000,00 eura, od čega je za Grad Cres namijenjeno 310.370,00 eura. Projekt će trajati od 1. veljače 2024. do 31. srpnja 2026.

_____________________________

Izvor: Grad Cres (Facebook objava)

Naslovna fotografija: Image by Cristina from Pixabay