Svake godine povodom blagdana Svetog Nikole Udruga Palagruza organizira besplatne radionice za mlade “Barake Palagruzone” kroz koje čuvamo tradiciju, baštinu i kulturu.

Ove godine djeci su poklonili radionice: Kalanko, Karet, Škira i Krocul. Uz potporu DVD Komiža ugostili su i djecu iz Osnovne Škole „Petar Hektorović“ – Stari Grad koji su zajedno sa komiškom djecom sudjelovali u radionicama.
.

Udruga Palagruza svoj je ovogodišnji program započela otvaranjem izlože fotografija Borisa Kragića na temu „Arihipelag otoka Visa“

Radionice „Barake Palagruzone“ započeli su igrom koju igraju samo komižani „Škovom“ te odradili mali turnir kako bi se pripremili za Svjetsko prvenstvo u Škovi.

Gosti su ove godine također donijeli i izložbu „Tragom Petra Hektorovića“ koja se može pogledati u Galeriji Mardešić.

Ove godine su se također aktivno uključili i roditelji koji su se prisjetili svog djetinjstva i utrka kareta te su nam maksimalno pomogli da svima izradimo karet.

.

.
Pored kareta oživili smo još jednu staru igru „Krocul“ te se uvjerili da se takve igre ne zaboravljaju lako, bilo je dovoljno par minuta da se ponovo savladamo vještine vožnje.

Naravno tu sui naši kuhari koji su zajedno s Učiteljima i članovima DVD Komiža brinuli o smještaju i prehrani djece.

Udruga Palagruza zahvaljuje svima na potpori i podršci u realizaciji ove manifestacije, kojoj se najviše vesele mladi.

__________
Izvor: Udruga Palagruza fcb
FotografijaUdruga Palagruza fcb