UŠTEDI ENERGIJU
April 24, 2021

UGLJAN - Centar za istraživanje otočana

Na otočiću Ošljaku nedaleko Preka na Ugljanu uskoro bi trebao zaživjeti Centar za istraživanje otočana, u kojemu će se provoditi interdisciplinarno istraživanje otočnog stanovništva

 

Istraživanje će se bazirati ponajprije na demografskim obilježjima i procesima, a posebno otočno iseljeništvo.
Sporazum o suradnji pri osnivanju i razvoju budućeg centra na Ošljaku u srijedu su potpisali rektorica Sveučilišta u Zadru dr. Dijana Vican i načelnik Općine Preko Jure Brižić.

Sveučilište i Općina Preko surađivat će u zajedničkoj prijavi međunarodnih kompetitivnih znanstvenih i stručnih projekata. Kroz aktivnosti popularizacije znanosti, izradi stručnih projekata, studija, elaborata i slično. Sve to u domeni civilnoga društva i gospodarskog sektora, izvođenju predavanja i gostovanja na pojedinim kolegijima koji se izvode u sklopu studijskih programa Sveučilišta te ostalim sadržajima od zajedničkog interesa.

Prostor je osiguran u zgradi nekadašnje osnovne škole na Ošljaku, na površini od 187 metara četvornih, za koju će Općina na Sveučilište prenijeti pravo građenja na 25 godina, s mogućnošću produljenja tog roka.

 

 

__________
Izvor: morski.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram