UGLJAN – Natjecanje u daljnskom plivanju ZOWL

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 22.07.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Klub daljinskog plivanja Donat iz Zadra ovog ljeta, osmu godinu zaredom, organizira Zadarsku Open Water Ligu – ZOWL, natjecanje u daljinskom plivanju

.

U nedjelju, 25. srpnja, na rasporedu je 6. kolo ZOWL-a koje će se održati u Preku u 10 sati. Rok za prijavu je 24. srpnja, do 22 sata.

ZOWL se pliva prema unaprijed određenoj stazi uz obalu, u neposrednoj blizini Marine Preko. Start je iz mora, pliva se na stazi dugoj 1500 metara koja je označena markacijskim bovama, a natjecatelj završava natjecanje nakon što rukom dotakne finish.

Prvi dio ovogodišnje lige plivao se 30. svibnja na bazenu Kolovare, dok se ostala kola plivaju diljem Zadarske županije. Vremenski limit natjecanja je 45 minuta, a svako kolo lige starta u isto vrijeme – 10 sati.

Na natjecanju pravo nastupa imaju plivači svih uzrasta i klubova te rekreativci, a Liga se boduje za sve pravilno prijavljene natjecatelje. Žene i muškarci nastupaju istovremeno, ali se rezultati ocjenjuju odvojeno.

– Na natjecanju je obavezno plivanje s natjecateljskim brojem koji će svaki natjecatelj dobiti kod prijave nastupa – poručuje Dražen Adržić, predsjednik KPD Donat.

Startnina iznosi 40 kuna za punoljetne osobe te 30 kuna za maloljetne natjecatelje (aquatlon + 10 kn).

 

ZAVRŠNICA ZOWL-a NA UGLJANU

– Čast nam je biti suorganizator i domaćin završnice natjecanja ZOWL-a. Vjerujemo da su glavni organizatori prepoznali Preko kao dobrog partnera i dosadašnjeg domaćina sličnih natjecanja – trailova Zadar Outdoor Festivala te utrke Gospodar otoka.

Razvojem projekta Avantura otok i infrastrukture koja ga prati želimo skrenuti pažnju na nas kao nezaobilazan i lako dostupan otok. Siguran sam da se kroz ZOWL predstavljamo kako domaćim tako i stranim posjetiteljima te na najbolji način pričamo priču o Ugljanu kao “otoku za aktivne” – ističe Ivan Košta, direktor TZ Općine Preko.

Katamaran za Preko polazi iz luke Jazine u 7.35, a trajekt iz Gaženice u 7.30 i 8.30. Povratak katamaranom je u 13.30 i 15.30, a trajektom u 11.30, 12.30, 13.15, 14.30 i 15.30. Plovidba traje 25 minuta. Cijena karte u jednom smjeru za djecu do 12 godina iznosi 9 kuna, a za starije 18 kuna.

Natjecatelj/ica koji nastupa na natjecanju mora do subote, dan prije utrke, do 22 sata, ispuniti obrazac za prijavu na stranici KDP Donat.

Proglašenje pobjednika Zadarske plivačke lige 2021. održat će se na zadnjem kolu. Ukupni apsolutni pobjednici dobit će veliki prijelazni pehar koji će čuvati do zadnjeg kola sljedeće ZOWL lige.

 

 

__________
Izvor: morski.hr
Naslovna fotografija: Pexels.