UŠTEDI ENERGIJU
February 1, 2021

UGLJAN - Projekt "Otočka žena"

U vijećnici Općine Preko, danas su potpisana prva tri ugovora u sklopu projekta „Otočka žena“ koji se provodi kroz program zapošljavanja žena “Zaželi– faza II”.

 

Općinski načelnik Jure Brižić podsjetio je da je projekt “Otočka žena” sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ u sklopu Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“, za što je Općina Preko dobila bespovratnih 464.300 kuna.

Ugovori o zapošljavanju triju žena, dviju iz Preka i jedne iz Kali, potpisani su na godinu dana, svaka zaposlenica pružat će besplatnu pomoć u kući za šestero korisnika s područja Općine Preko, a radni odnos počinje 1. veljače.

Besplatna pomoć uključuje dostavu namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova, pomoć pri oblačenju i svlačenju, brigu o higijeni i osobnom izgledu, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pružanje podrške korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u
društvo, pratnju i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima i druge poslove vezane uz skrb starijih osoba.

Načelnik Brižić napomenuo je kako je do 5. veljače otvoren natječaj za zapošljavanje još dviju žena u sklopu “Zaželi – faza II” te također pozvao potencijalne korisnike besplatne pomoći u kući, starije od 65 godina i osobe u nepovoljnom položaju, da se prijave na javni poziv koji je objavila Općina Preko.

Prve tri zaposlenice u sklopu projekta “Otočka žena” započele su 18. siječnja s edukacijom koja se održava u POU Dom na žalu, a provodi je Pučko otvoreno učilište Prizma iz Zadra.

Trajanje programa je 500 sati, a očekivani rezultati nakon provedbe edukacije su stečena znanja i vještine za zanimanje njegovateljice, što će omogućiti povećavanje kompetencija kako bi radnice bile konkurentnije na tržištu rada.

Tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekta pruža Zadra nova kroz projekt „Zadra nova za vas“ financiran iz OPKK 2014.-2020.

 

 

__________

Izvor: www.nasiskolji.hr

Naslovna fotografija: www.unsplash.com

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram