Kaljanin Elias Kolega briljirao je na utrci svjetskog skijaškog kupa na zagrebačkom Sljemenu.

”Rezultat na Snježnoj kraljici velika mi je motivacija za nastavak sezone.” – rekao je mladi skijaš Elias Kolega iz mjesta Kali na otoku Ugljanu koji je na ovogodišnjoj Snježnoj kraljici briljirao i ostvario rezultat karijere.

Dvadeset i dvije su mu godine, a plasirao se u drugu vožnju i u njoj postigao odlično 22. mjesto. Marcel Hirscher ponovno je odnio pobjedu, a uz Eliota su nastupila još dvojica naših predstavnika: Matej Vidović na odličnom je 15. mjestu također ostvario rezultat karijere, a još uspješniji Istok Rodeš plasirao se među prvih 10 i osvojio fenomenalno 7. mjesto.

„Dojmovi su se slegnuli, nije to kod mene sada neka prevelika euforija. Rezultat jest dobar, ali treninzi idu dalje i koncentriran sam za sljedeće utrke”, poručio je Kolega u razgovoru za portal Sport 023.
.

Skromni Kaljanin odgovorio je na par pitanja za portal Sport 023

PS023: Je li i tebi sada laknulo?

E: „Itekako, sve to mi je ogromna motivacija za ono što me očekuje, to su dvije utrke u Švicarskoj i Austriji te Svjetsko prvenstvo. U dobroj sam formi, nadam se da ću izdržati u ovom ritmu i jedva čekam nove izazove koji su ispred mene. Vjerujem da u slalomu mogu dogurati daleko u Svjetskom kupu”.

PS023: Ante i Ivica Kostelić biranim riječima govore o tebi i bratu Samuelu.

E: „Gledajte, ponosan sam na to, zna se tko su Ante i Ivica. Lijepo je to čuti, trudimo se i dajemo sve od sebe na svakom treningu, to je jedino mjerilo”.

PS023: Kada se može očekivati dolazak u Kali?

E: „Nažalost, sada je puno obveza te neću moći. Po nekom planu tek na ljeto, možda početkom mjeseca travnja uspijem koji dan doći kako bi malo baterije napunio za daljnje izazove”.

PS023: Kakvi su ciljevi u nastavku sezone?

E: „Želim prvenstveno u svakoj utrci dati svoj maksimum, pokazati svoje najbolje skijanje, rezultat će doći u to uopće ne sumnjam”, zaključio je Elias.

_________
Autorica: Paula Bolfan
Izvor: Portal sport 023
Fotografija: youtube