Općina Preko i tvrtka Bure d.o.o. potpisale su ugovor o javno-privatnom partnerstvu na temelju kojega će se u Lukoranu graditi zgrada u kojoj će biti društveni dom s multimedijalnom dvoranom i pratećim prostorima, liječnička ordinacija te trgovina mješovite robe

-Sukladno potpisanom ugovoru obveza tvrtke Bure d.o.o. je gradnja cijele zgrade o vlastitom trošku, a dio koji se odnosi na društvene dijelove i ambulantu završit će u roh-bau izvedbi. Radovi bi trebali trajati godinu dana, a nakon završetka gradnje Bure d.o.o. postat će vlasnik dijela u prizemlju koji se odnosi na trgovinu – prenosi naiskolji.hr

.
Društveni dom, lječnička ordinacija i trgovina

Ostatak zgrade ostaje u vlasništvu Općine Preko, odnosno prostori u prizemlju namijenjeni za liječničku ordinaciju te kat koji će biti u funkciji društvenog doma te će se koristiti za javne potrebe, društvena okupljanja, za potrebe udruga, za održavanje manifestacija i sl., objašnjava načelnik Općine Preko Jure Brižić.

Društveni dom, trgovina i ambulanta već su godinama bolna točka Lukorana. Ovim projektom, ističe načelnik Brižić, riješit će se taj problem, a Lukoranci dobiti sadržaje i usluge potrebne za normalno funkcioniranje života.

-Društveni dom bit će mjesto za održavanje kulturnih i društvenih aktivnosti, turističkih manifestacija, okupljanje mještana i turista svih dobnih skupina, a trgovina i ambulanta u mjestu uvelike će im olakšati svakodnevni život i obaveze, poručuje načelnik te napominje kako će se uvelike podići kvaliteta života jednog malog otočnog mjesta, potaknuti oživljavanje cijelog otoka, utjecati na depopulaciju i općenito podići životni standard otočana.

__________
Izvor: naiskolji.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.